Sport

A hajrára esett össze a Fehérvár

A Fehérvár két harmadig jól tartotta magát, de a harmadikban négy gólt kapott, így vereséget szenvedett az éllovas Red Bull Salzburg otthonában az osztrák jégkorongliga (EBEL) vasárnapi játéknapján.

A tabella második helyén álló Vienna Capitals csütörtöki legyőzése után még nehezebb feladat várt a Volánra, hiszen a listavezető Salzburg otthonába látogattak Banhamék. Az utóbbi idők formája alapján nem esélytelenü – írja az albavolanhockey.hu.

A Bajnokok Ligájában is vitézkedő hazaiak ellen nem panaszkodhatott a Fehérvár a „buszlábra”, alig egy perc után máris megszerezték a vezetést Erdély Csanád találatával (0-1). Azonban nem sokáig örülhettek az előnynek, az ötödik perc elején Welser egalizált (1-1). A 12. minutumban ismét betaláltak a salzburgiak, de a kapu elmozdult, a játékvezetők pedig rövid videózás után érvénytelenítették a találatot. Ezután sem voltak könnyű perceik a magyaroknak, előbb Kovács, majd Marino jutott a kiállítás sorsára. 38 másodpercig kettős emberhátrányba kerültek, de sikerült kivédekezniük, majd Latusa is kiment, de nem tudták kihasználni a fórt, így döntetlen állásnál mehettek az első szünetre.

A második játékrész elején a két csapat lemásolta a nyitó harmadot. A 22. percben Marino góljával ismét vezetett a Fehérvár (1-2), igaz, csak 18 másodpercig, ekkor Raffl kiegyenlített (2-2). Innentől viszont más volt a forgatókönyv, hiszen két perccel később Bartalis is betalált és erre már nem volt válasza a Red Bullnak ebben az etapban (2-3).

A számos 4 az 5 elleni játék viszont sokat kivett a fiúkból, ráadásul Kovács Csaba büntetéséből 54 másodperc átlógott a záró harmadra is. Sajnos nem lett annyi, Duncan gyorsan kihasználta a hazai fórt, ezzel harmadszor is egyenlített a Salzburg (3-3). Az utolsó 12 percben már csak egy csapat volt a jégen. A 49. minutumban Duncan második góljával először vezettek a „Bikák” (4-3), majd öt perccel később Milam is betalált, ezzel már kettő volt oda (5-3). Az 56. percben dőlt el végleg az összecsapás, Walter állította be a végeredményt (6-3).

A hazaiak összesen 51 lövéssel kínáltak meg Robinsont és fölényük az utolsó harmadban már gólokban is megmutatkozott, megérdemelten tartották otthon a két pontot.  

Eredmény – EBEL

Red Bull Salzburg (osztrák)-Fehérvár AV19 6-3 (1-1, 1-2, 4-0)
a magyar csapat gólszerzői: Erdély (2.), Marino (22.), Bartalis (24.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik