Sport

Kézi-Eb: cél a legjobb hat

Hivatalos sajtótájékoztatón adta meg a vasárnap kezdődő Európa-bajnokság alaphangját a szövetségi kapitány, Németh András.

Ha a válogatott felülírja az elvárást, úgy jelentős prémium üti a teljes keret markát. Európa-bajnoki győzelemért 50 millió forintot, a 2. hely 30, a 3. hely 24, a 4. hely 20, az 5. hely 15, míg a hatodik helyezés 8 millió forintot ér – jelentette be a szerdai sajtótájékoztatón Vetési Iván a szövetség elnöke..

 
A női kézilabda-válogatott Győrben és Debrecenben is minden bizonnyal telt ház előtt játssza majd a meccseit
Fotó: MTI 

Németh András szövetségi kapitány is felszólalt természetesen és kifejtette a szükséges munka már mögöttük van, de a formát csak az első tétmeccs után lehet kézzelfoghatóan megítélni. “Az Eb egy mérleg, ahol kiderül, mennyit is érünk, de  a csütörtöki franciák elleni utolsó felkészülési meccs már igazi értékmérő lesz. Célunk, hogy bejussunk a legjobb hat közé” – jelentette ki a kapitány.

A tornára 16 játékos nevezhető, a keretet a szombati technikai értekezleten kell véglegesíteni, addig még két kimaradót kell megnevezzen a kapitány. A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a Provident újabb két évre, 2016 végéig az MKSZ platina fokozatú támogatója lesz, és összesen 94 millió forinttal támogatja a szövetséget..

A magyar válogatott vasárnap Győrben  az oroszokkal kezd, majd Lengyelország és Spanyolország következik az A-csoportban, ahonnan az első három helyezettje jut a legjobb 12 közé. Továbbjutása esetén Debrecenben játszik válogatottunk a B-csoport (Dánia, Norvégia, Románia, Ukrajna) három továbbjutója ellen. A kétszer hat csapatos középdöntők első két helyezettje vívja az elődöntőt, amelyek már Budapesten, a Sportarénában kerülnek megrendezésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik