Sport

Szentes lehet a Szolnok Mohácsa

vizilabda(960x640).jpg (vízilabda, )
vizilabda(960x640).jpg (vízilabda, )

Vagy az Egeré. A Honvéd és az OSC már kevésbé nagy teherrel a vállán utazik a vízilabda Theodora Magyar Kupa négyes döntőjére a hétvégén.



Kovács István szakmai igazgató (Szolnok), Vad Lajos vezetőedző (Honvéd), Petrovai Márton másodedző (Eger) és Becsey Péter szakosztály-igazgató (OSC) a keddi sajtótájékoztatón

Fotó: Sport24

Parádés hétvégének néznek elébe a vízilabdabarátok. A Magyar Kupa sorsa dől el Szentesen péntektől vasárnapig férfi- és női vonalon egyaránt.

A férfimezőnyben a bivalyerős, a Bajnokok Ligájában a hétvégén a horvát Primorje Rijekát legyőző Szolnoki Dózsa-Közgép és a szintén csúcscsapatnak számító, a BL-ben a címvédő Barceloneta otthonában 7-7-es döntetlent elérő ZF-Eger egymással csatázik az elődöntőben.

A két együttes a bajnokságban már találkozott, akkor Egerben egy góllal (Varga Dániel döntött a legvégén) a Szolnok győzött, most is megjósolhatatlan a végeredmény. Egy biztos: vagy Szivós Márton, Hosnyánszky Norbert, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs vagy Varga Dénes és Dániel, Tóth Márton, Madaras Norbert, Nagy Viktor, Decker Attila lesz szomorú pénteken este. Most csak az Eb-n részt vevő magyar válogatottakat említettük a mérkőzés apropóján, a szerb légiósokról nem is ejtünk szót.

Tavaly Szolnokon volt a négyes döntő, ahol esélyesnek számított a Dózsa, de a Szeged meglepte őket (akkor még ott pólózott Nagy Viktor és Szivós Márton is), és Vincze Balázs sorozatban harmadik kupagyőzelmét aratta a kispadon. A szolnokiakon nagy a teher, nyerni kell idén legalább egy sorozatban. Ugyanez igaz az egriekre is, persze.

Apropó, Vincze Balázs! Most az OSC kispadján ül a remek szakember, többek között Gór-Nagy Miklóst, Decker Ádámot, Bátori Bencét, Drasko Brguljant, Joseph Kayest, Bisztritsányi Dávidot irányítja az újbudai csapatban, ők lettek a szerencsések, ugyanis az elődöntő sorsolásakor megkapták a talán esélytelenebbnek vélt RacioNet-Honvédot. A bajnokság első mérkőzését éppen ez a két csapat játszotta, akkor a Honvéd megizzasztotta a BL-re készülő (s ott végül a legvégén a Szolnok ellen elvérző) OSC-t. Ez is óva intheti azokat, akik sima újbudai sikert remélnek, ezzel együtt ezt diktálja a papírforma.

Vad Lajos, a Honvéd vezetőedzője azt mondta a keddi sajtótájékoztatón: a Honvéd volt a közönségkedvenc a sorsolás előtt a három nagycsapat között, de ők bizony azért mennek majd Szentesre, hogy döntőbe jussanak.

Ami a lányokat illeti: nagy meglepetésre a bajnok, egyben a hétvégén házigazda Hungerit-Szentes nem jutott a négyes döntőbe, tekintve, hogy a selejtezőn (éppen ott) a BVSC és az UVSE-Central lépett tovább. Igen, három nagycsapat került a selejtező ezen csoportjába, méghozzá a tavalyi eredmények alapján. A zuglóiak azóta megerősödtek, Kisteleki Dóra és Takács Orsolya segíti a korosztályos világversenyeken már bizonyító fiatalokat.

Benczur Márton szakmai alelnök (UVSE-Central), Kis-Primász Ágnes másodedző (Dunaújvárosi Főiskola), Petrovics Mátyás vezetőedző (BVSC) és Kelemen Attila vezetőedző (Eger) a keddi sajtótájékoztatón

Így hát az Eger jelenti a kakukktojást (maga Kelemen Attila vezetőedző is így fogalmazott), hiszen a tavalyi bajnoki és kupabronzérmes új csapatot épít, ez az év nem tartogat kiugrási lehetőséget (persze nem mennek feltartott kézzel bele az UVSE-Central elleni elődöntőbe). Ezzel együtt is, a Keszthelyi Ritával, Szücs Gabriellával, Gangl Edinával, Tóth Ildikóval, Kisteleki Hannával, Csabai Dórával felálló UVSE számít a párharc esélyesének és a kupa legfőbb esélyesének is.

A tavalyi kupagyőztes Dunaújvárosi Főiskola idén is szeretne döntőbe jutni, ebben segíthet Kasó Orsolya, Menczinger Kata, Szilágyi Dorottya, Horváth Brigitta, Garda Krisztina és az orrtörése után a hétvégén már játszó Gurisatti Gréta – hogy csak a kulcsembereket említsük meg Mihók Attila együtteséből.

Igen, rengeteg klasszist soroltunk fel cikkünkben, a jelenkori magyar vízilabdázás legnagyobb alakjai lesznek ott Szentesen.

A tornáról a Digi Sport ad élő közvetítést (a női elődöntők kivételével minden meccset élőben adnak).

A Theodora Magyar Kupa négyes döntőinek programja:

December 5., péntek: Férfielődöntők:

17 óra 45 perc: RacioNet-Honvéd–A-Híd-OSC-Újbuda – Digi Sport
19 óra 35 perc: ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép – Digi Sport

December 6., szombat: Női elődöntők:

16 óra: BVSC-Wáberer-Hungária-Zugló–Dunaújvárosi Főiskola
18 óra: ZF-Eger-EKF–UVSE-Centrál

December 7., vasárnap:

17 óra 10 perc: Theodora Magyar Kupa női döntő – Digi Sport
19 óra: Theodora Magyar Kupa férfidöntő – Digi Sport

Ajánlott videó

Olvasói sztorik