Sport

Las Palmasban készülnek a Vadnai testvérek

Vadnai Benjamin és Vadnai Jonatán a Kanári-szigetek legnagyobb városában edzőtáborozik. A két vitorlázó november 22-én érkezett Las Palmasba, Gran Canaria fővárosába.

Az edzőtábor december 4-ig tart, majd elindulnak a Canarian Olympic Week elnevezésű versenyen, amelyet december 5. és 8. között rendeznek meg. Előzetes információk szerint több mint 20 nemzet versenyzőit várják a Laser hajóosztályban – adta hírül a Magyar Vitorlás Szövetség.

 Fotó: MVSZ

Az eddigi edzésnapok tökéletes körülmények között zajlottak, 15-20 csomós szélben. Las Palmas városát egyébként számos nemzet versenyzői választották a téli felkészüléséhez. Többen egész télre leköltöztek, és innen indulnak a tavaszi versenysorozatra. Vadnai Jonatán ősszel váltott hajóosztályt, és most már bátyjával együtt készülnek Laser Standardben a riói olimpiára.
Fotó: MVSZ
2015. július 1. és 8. között rendezik meg a Laser Standard Világbajnokságot a kanadai Kingstonban, ahol még 9 nemzet kvalifikálhatja magát a riói olimpiára. Ha ott nem sikerül a magyaroknak, akkor 2016 tavaszán van még esély a kvótaszerzésre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!