Sport

Ez a pólócsapat várja a románokat

Benedek Tibor kihirdette a december 10-én esedékes Világliga-mérkőzésre készülő keretét. Miskolcon Románia lesz az ellenfél.

Szlovákia ellen viszonylag simán nyert a férfi-vízilabdaválogatott a Világliga-selejtező nyitányán, ezúttal azonban egy erősebb csapat következik. A Románia elleni mérkőzést december 10-én rendezik Miskolcon 18 óra 30 perctől.

Benedek Tibor szövetségi kapitány hirdetett keretet, melyből hiányzik Varga Dénes és Gór-Nagy Miklós. A szakember a waterpolo.hu-nak elmondta, hogy ezzel a többi játékosnak szeretne bizonyítási lehetőséget biztosítani támadásban és védekezésben egyaránt.

„A kapusok között most Lévai Mártonnak is bizalmat szavaztam, aki első számú kapus a Honvédban, és ebben a szezonban is jól teljesít, a meghívása várható volt azok után, hogy a Világkupán már ott volt velünk. Szintén jó teljesítményt nyújt Bedő Krisztián, így most ő szerepel Mezei Tamás mellett a centerpozícióban, bízom benne, hogy a fejlődést a továbbiakban is tudja hozni” – mondta a szövetség honlapjának Benedek.

A válogatott kerete

Lévai Márton (RacioNet-Honvéd), Decker Attila (Szolnoki Dózsa-Közgép) – kapusok

Szivós Márton, Hosnyánszky Norbert, Erdélyi Balázs, Bedő Krisztián, Angyal Dániel (mindannyian ZF-Eger), Vámos Márton, Madaras Norbert, Varga Dániel, Mezei Tamás (mindannyian Szolnoki Dózsa-Közgép), Bátori Bence (A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Tiszavirág-Szeged-Diapolo) – mezőnyjátékosok

Ajánlott videó

Olvasói sztorik