Sport

Újra öklöznek a fradisták

Harminckét évvel megszűnése után újjáalakul a Ferencvárosi Torna Club ökölvívó szakosztálya. Szántó Öcsi újra ringbe száll.

 A zöld-fehér klub első olimpiai bajnoka, Kocsis Antal ökölvívóként szerzett aranyérmet 1928-ban, Amszterdamban. A hagyományaihoz hű FTC jelenlegi vezetése a klub történelmének első olimpiai aranya okán is szorgalmazta és támogatja a sportág visszatérését az egyesületbe.

A klub 1899-es alapítása után, 1910-ben jött létre a Fradi ökölvívó szakosztálya. Az első tréner az angol Barney Gannon volt, ő fedezte fel a szakosztály első bajnokát, Pakurár Szilárdot, aki 1923-ban nyert aranyérmet. Az amszterdami győző, Kocsis Antal mellett és után az Eb-aranyig jutott Szigeti-Sparing Lajos volt a szakosztály vezéralakja a negyvenes években, aki 49 esztendősen is ringbe szállt még zöld-fehér színekben.

“Néhány hónappal ezelőtt Gerendás György tért haza a Fradihoz, most pedig Öcsi bácsi teszi meg mindezt. Öcsi bácsi édesapja ugyanis az 1970-es években a Ferencváros ökölvívóedzője volt. Nem is találhattunk volna jobb személyt, mint Öcsi bácsi. A Fradi a harcosok klubja, mi soha nem adjuk fel, ilyen a Fradista életérzés. Biztosak vagyunk benne, hogy az ökölvívásban is ez lesz a jellemző, és bokszolóink becsülettel dolgoznak, hajtanak majd a Ferencvárosért” – mondta Nyíri Zoltán, az FTC, operatív igazgatója.

 
Szántó Imre eddig is együtt dolgozott Harcsával
Fotó: MTI

Az FTC felnőtt csapatának friss igazolásai közé tartozik a magyar bajnoki címre is esélyes, Eb-bronzérmes, olimpiai ötödik Harcsa Zoltán, valamint Király Viktor és Mikófalvi Ádám. A felnőttek a december eleji magyar bajnokságon már zöld-fehér színekben lépnek a kötelek közé.

“Nehéz most megszólalni. Olyan érzések keringenek bennem, mint amikor Kokó olimpiai bajnoki címet szerzett. Akkor is meg kellett felelni annak a színvonalnak, amit előtte elértünk. Most is hasonló a helyzet, hiszen óriási felelősség az FTC múltjának megfelelni. Erő, kitartás és szakmai tudás is kell, hogy legyen bennük, így emelhetjük olyan magasra az FTC ökölvívását, mint régen. Bízom benne, hogy a zöld-fehér mez és a Fradi címere is hozzájárul majd ahhoz, hogy sikeresek legyünk” – fogalmazott Szántó Imre szakosztályvezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik