Sport

Pulev vádaskodik, Klicsko perel

Doppingvádakkal illette az őt tíz napja legyőző Volodimir Klicskót a bolgár Kubrat Pulev, mire az ukrán bokszfenomén ügynöksége pert indított ellene.

Volodimir Klicsko november 15-én kiütéssel nyert az addig veretlen Kubrat Pulev ellen Hamburgban, megvédve nehézsúlyú világbajnoki címét a Boksz Világszövetségnél (WBA), a Nemzetközi Bokszföderációnál (IBF), a Boksz Világszervezetnél (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezetnél (IBO).

Pulev közölte, többször is meglátogatták a doppingellenőrök a meccs előtt, miközben ellenfele egyetlen szűrésen sem esett át.


Fotó: Europress Fotóügynökség

“Tisztelem, mert világbajnok, de láttam a piszkos trükkjeit is” – mondta a bolgár bokszoló, aki a csata előtt nem ment el a sajtótájékoztatóra, mivel stábjából csak három ember lehetett jelen. Pulev hozzátette, Klicsko csak színlelte azt a szeptemberi bicepszsérülését, amely miatt későbbre kellett halasztani az összecsapásukat.

Az ukrán sztár ügynöksége, a K2 válaszul pert indított Pulev ellen.

Klicsko pályafutása 66. profi találkozóját vívta, ez volt a 63. győzelme, ebből 54-et kiütéssel szerzett. Három veresége közül a legutóbbit több mint tíz éve, 2004 áprilisában szenvedte el, azóta szinte megszorítani sem tudták riválisai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik