Sport

Kézilabda-vb: ilyen bundát még nem látott a világ

A német válogatott állítólag még a pótselejtező előtt szabadkártyát kapott a Nemzetközi Kézilabda Szövetségtől a 2015-ös katari férfi kézilabda-világbajnokságra.

A németek a lengyelek ellen estek ki a pótselejtezőben, az IHF azonban nemes egyszerűséggel kihúzta az Ausztráliát az indulók közül, helyükre pedig a német válogatottat rakta be.

Michael Biegler, a lengyel nemzeti csapat német szövetségi kapitánya azt állítja, már a selejtező előtt tudták, hogy a németek abban az esetben is kijutnak a világbajnokságra, ha kikapnak tőlük.

Fotó: Europress fotóügynökség

“A németek nyerhetnek, nekünk viszont nyernünk kell – már ekkor hallottuk ugyanis, hogy a német csapat mindenképpen szabadkártyát kap, és utazik Katarba” – mondta a szakember.

A német közszolgálati televízió (ARD) Sportschau című műsorában elhangzottak szerintaz IHF legnagyobb piacát óvva döntött úgy, hogy a németeknek mindenképp helyet szorít a mezőnyben. Haszan Musztafa, az IHF elnöke nem is tagadta, milyen fontos a nemzetközi szövetségnek a német tagszövetség.

Az ausztrálok már április óta tudtak a tervről, a németek azonban tagadják a vádakat. Bob Hadding, a német szövetség alelnöke határozottan elmondta, ők csak júniusban értesültek az IHF határozatáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik