Sport

A kajak-kenusok is összecsapnak

Az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) 43. közgyűlésén, Bakuban módosították az alapszabályt, s ezzel eldőlt, hogy kajak-kenu versenyeket is rendezhetnek a 2017-es, győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF).

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának szombati beszámolója szerint a kongresszuson Borkai Zsolt MOB-elnök vezetésével magas rangú magyar küldöttség vesz részt.

Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója arról számolt be, hogy az eseményen felszólalt Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is, aki érdemrendet vehetett át Patrick Hickey-től, az EOC elnökétől.

Nagy Zsigmond kiemelte: magyar szempontból a legfontosabb napirendi pont az volt, hogy módosították az alapszabályt, így annak értelmében a 2017-es, győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon kajak-kenu versenyeket is rendezhetnek. 

“Kijelölték a szemlebizottságot is, annak vezetője Joseph Cassar, a Máltai Olimpiai Bizottság főtitkára lesz, akit jól ismerünk, jó a munkakapcsolatunk, ez mindenképp jó hír számunkra. A sportvezetővel való első megbeszélésre még Bakuban sort kerítettünk” – hangsúlyozta a MOB nemzetközi igazgatója.

A közgyűlésen az is eldőlt, az Európai Olimpiai Bizottság 44. kongresszusát 2015-ben Prágában rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik