Sport

Vetési: A legfájóbb döntés született

A hazai szövetség elnöke nem ért egyet az IHF döntésével, miszerint a magyar válogatott nem lehet ott a katari világbajnokságon.

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) tanácsának döntése értelmében Izland és Szaúd-Arábia pótolja a visszalépett Bahreint és Egyesült Arab Emírségeket a január 15-én kezdődő katari férfi világbajnokságon. A lehetséges beugrók között volt a magyar csapat is.

“Döbbenetes, ami történt, számunkra talán a legfájóbb döntés született, hiszen két országot sorolt be a vb-mezőnybe a nemzetközi szövetség, azonban a korábbi döntéssel szemben, amikor Ausztrália helyett Németország kapott lehetőséget a részvételre, ezúttal nem a legutóbbi világbajnokság végeredményét vették alapul, hanem más elvek mentén született a döntés” – idézte a hazai szövetség közleménye Vetési Iván elnököt, aki még hozzátette: a sportszerűség határain belül minden sportdiplomáciai csatornán keresztül lobbiztak a számukra kedvező döntés érdekében.

“Nem értünk egyet az IHF döntésével, és ezt jelezni is fogjuk, vizsgáljuk a lehetőségeinket” – jelentette ki az MKSZ vezetője.

A mezőny egyszer már módosult: az IHF a selejtezők után az ausztrálok helyére a német válogatottat – a legutóbbi vb-n a Katarba ki nem jutott csapatok közül a legjobb helyen végzett együttest – sorolta be, mivel nem ismerte el az óceániai kontinentális szövetséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik