Sport

A Veszprémnek szerezne dicsőséget a szerb gólvágó

Minden találatnak ugyanúgy örül Momir Ilic, az MKB-MVM Veszprém játékosa.

Június 1-jén a kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének zárónapján csalódva búcsúzott a kölni Lanxess Arénától az MKB-MVM Veszprém kézilabda csapata, amely mindkét meccsét elveszítve a negyedik helyen végzett. A torna gólkirálya lett viszont a magyar bajnokcsapatot erősítő szerb Momir Ilic, aki a bronzmeccset is beleértve 103 alkalommal talált az ellenfelek hálójába. A december 22-én a 33. születésnapjához érkező gólgyáros azóta is félelmetes átlövő minden védő és kapus számára, amelyre az új szezon első öt Bajnokok Ligája meccsén összehozott 39 találatával nyomós okot is adott…

A szombati MKB-MVM Veszprém –Vardar Szkopje BL visszavágó előtt az eurohandball.com szakírója a duplázásra készülő kézilabdázótól először is arról érdeklődött, hogy milyen érzés „veszpréminek” lenni?

„Fantasztikus, és tényleg azt mondhatom, hogy el vagyok ragadtatva mindattól, ami Veszprémben fogadott. A klubváltás nagy kihívást jelent a sportolók számára, és ez alól én sem voltam kivétel. A beilleszkedésem viszont gyors volt, és ezt annak is köszönhettem, hogy az MKB-MVM Veszprém egy kitűnően megszervezett klub, amilyen a Kiel is volt” – nyilatkozta Ilic.


Fotó: MTI

A kétszeres BL győztes azért hagyta el a Bundesligát, mert váltani akart, de egy olyan csapathoz „átállva”, amelyik erősen sikerorientált, és ezt komoly tettekkel bizonyítani is képes.

„A kezdetektől világossá vált a számomra, hogy a Veszprém egy minden meccsen győzni akaró csapat, amelynek eltökélt célja az, hogy a jövő évi BL-döntőben is ott lehessen, és jobban végezzen, mint a 2014-es fináléban. A Final Four egy olyan esemény az európai kézilabdázásban, ahol minden megtörténhet, még a legnagyobb meglepetés is. Tavaly a Hamburg, idén pedig a német Flensburg szolgált a szenzációval, amely a favorit Kielt és Barcelonát is megelőzve vitte el pálmát és ezzel a show-t.”

Annak ellenére, hogy Ilic nem egyszer sikerrel improvizál, kitűnő és fegyelmezett csapatjátékos, akire a társai mindig számíthatnak.

„Élvezem a játékot és nagyon tetszik a szerepem. Ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy milyen felelősség hárul rám, mennyire fontos, hogy segíteni tudjak a játékostársaimnak, akiktől ugyanezt várhatom el. Egységünk az egyik legnagyobb erőnk, a szándékunk pedig mindig az, hogy Carlos Ortega mesterünk elvárásainak a lehető legjobban tudjunk megfelelni.”

Momir Ilic az elmúlt hétvégén hatszor talált Szkopjéban a Vardar hálójába, azaz csapata 24 góljának az egynegyede az ő nevéhez fűződött.

„Minden gólomnak, legyen az akcióból vagy büntetőből szerzett, ugyanúgy örülni tudok, mint amikor 20 éve elkezdtem kézilabdázni. A különbség az, hogy a mostani góljaimmal a Veszprémnek szereznék dicsőséget szerezni” – hangsúlyozta a neves oldalnak nyilatkozó kézilabdázó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik