Sport

Rossz hír a női vízilabda-válogatottnak

Nehéz helyzetbe került Merész András az oroszországi Világliga-selejtező előtt. Két kulcsember megsérült.

Bujka Barbaráról szerdán írtunk, annak apropóján, hogy a hét közepén 19 góllal új magyar rekordot állított fel. Egy híján 20 alkalommal lőtt a Szentes centerklasszisa az ASI kapujába.

Nos, szerda estére kiderült, ezt sérülten (!) tette. A válogatott játékos ugyanis egy korábbi hátsérülését nem pihente ki, így játszott. Ez még önmagában nem lenne feltétlenül baj, csakhogy jelentkeznie kellett a válogatott edzésén (17 társával együtt), s ott kiújult a sérülése.



Bujka Barbara nem megy Oroszországba

Fotó: MTI 

Merész András kapitány így joggal bosszús, ugyanis nem viheti ki Bujkát az oroszok elleni Világliga-selejtezőre, ami sorsdöntő lesz a mieink szempontjából. Hogy miért fokozott a düh? Azért, mert már a hét elején kiderült, a másik center, a fiatal Gurisatti Gréta sem utazhat, neki eltört az orra az UVSE-Central elleni bajnokin.

“Miután a második centerünk is kidőlt a sorból, az oroszok ellen kell megnézni, hogy Takács Orsi mit tud centerposzton válogatott szinten egy egész mérkőzésen?! Egyébként erre mindenképpen kíváncsi lettem volna a későbbiekben! Így a 14-es utazókeretben Bujka és Gurisatti helyett két balkezes – Leimeter Dóra és Miskolczi Kitt kap helyet” – tájékoztatta a waterpolo.hu oldalt a szövetségi kapitány.

Merész elmondta, szombattól három napon át már Oroszországban edzenek a helyiekkel, 25-én lesz a Világliga-selejtező, amin akár az első hely sorsa is eldőlhet. Akár. A csoportban az olaszok és a franciák szerepelnek még, csak az első jut ki a Szuperdöntőre. Az olaszokat december 16-án fogadjuk Szentesen.

A magyar válogatott 14 fős kerete:

Gangl Edina (UVSE-Central), Doroszlai Vanda (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló) – kapusok

Kisteleki Dóra, Takács Orsolya, Leimeter Dóra (mindhárman BVSC-Wáberer Hungária-Zugló), Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Keszthelyi Rita, Csabai Dóra, Tóth Ildikó (mindannyian UVSE-Central), Menczinger Kata, Garda Krisztina (mindketten Dunaújvárosi Főiskola), Miskolczi Kitti (Hungerit-Szentes), Czigány Dóra (ZF-Eger) – mezőnyjátékosok

Mellettük a budapesti edzéseken még részt vesznek: Kiss Alexandra (kapus, UVSE-Central), Szilágyi Dorottya (Dunaújvárosi Főiskola)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik