Sport

Klicsko címet egyesítene

A jelenlegi három után jövőre már mind a négy nagy világszervezet övét birtokolhatja Vlagyimir Klicsko, az ukránok profi nehézsúlyú ökölvívó-világbajnoka.

 A 38 éves sztár szombaton egy brutális balhoroggal győzte le Hamburgban az addig veretlen bolgár Kubrat Pulevet – akit a mérkőzést követően kórházba kellett vinni -, ezzel megvédte a Boksz Világszövetségnél (WBA), a Nemzetközi Bokszföderációnál (IBF) és a Boksz Világszervezetnél (WBO) őrzött címét.

 
Vlagyimir 38 éves, de jó erőben van, húzza még egy pár évig
Fotó: europress 

A negyedik nagy szervezetet, a Boksz Világtanácsot (WBC) vezető Mauricio Sulaiman szerdán közölte, hamarosan lehetőséget biztosítanak Klicskónak, hogy megszerezze a WBC övét is. Az korábban bátyja, Vitalij tulajdonában volt, aki időközben Kijev főpolgármestere lett.

“Szeretném a negyedik címet visszahozni a családba” – utalt Vlagyimir Klicsko arra, hogy az övet jelenleg Bermane Stiverne birtokolja. A 36 éves kanadai bokszoló január 17-én lép szorítóba az amerikai Deontay Wilder ellen, ezt követheti a címegyesítő csata Klicskóval, aki előbb még áprilisban vív egy mérkőzést.

A fiatalabbik Klicsko mérlege: 63 győzelem – ebből 54 kiütés – és három vereség. Legutóbb több mint tíz éve, 2004 áprilisában kapott ki, azóta szinte megszorítani sem tudták riválisai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik