Sport

Elképesztő magyar vízilabdarekord

Talán Bujka Barbara sem gondolta volna, hogy egyszer egy magyar bajnokin 19 (!) alkalommal talál be a kapuba. Pedig így történt.

Hétközi fordulót rendeztek a női vízilabda-bajnokságban, hiszen a hétvégén az oroszországi Világliga-selejtezőre készül a magyar válogatott.

A nap során egyetlen meglepetés sem született, az esélyesek győzelemmel zártak, egy találkozón azonban történelmi pillanatok estek meg. A bajnok Hungerit-Szentes együttese 36-0-ra verte az Angyalföldi Sportiskola csapatát. Oké, még ez sem lenne feltétlenül alkalmas arra, hogy leessen az állunk, ugyanis az UVSE-Centrál 41-0-ra verte az ASI-t korábban. 

Csakhogy a 36 gólból 19-et egy játékos, nevezetesen a magyar válogatott klasszis centere, Bujka Barbara szerzett. Az Olympiakosz Pireuszból hazatérő Bujka ezzel minden idők legeredményesebb játékosa lett a hazai mezőnyben, már ami az egy mérkőzésen lőtt gólok szám át illeti.

Idén már megszórta magát rendesen Barbi, ugyanis a KÓPÉ ÚVSE-nek 14 gólt rámolt be (17 kísérletből), a Kecskemétnek meg 9-et (11 próbálkozásból). A mostani döbbenetes számot 22 lövésből érte el, ezek az arányok sem piskóták. 



Bujka Barbara képen jobb oldalon, csapattársa, Hevesi Anita oldalán

Fotó: Sport24 

Persze, nem mehetünk el szó nélkül amellett, mégis hogyan alakulhat ki ekkora különbség a csapatok között? Nos, a 10 csapatos női bajnokságban 4 együttes (Dunaújvárosi Főiskola, UVSE-Central, Hungerit-Szentes, BVSC-Wáberer Hungária-Zugló) maximálisan kiemelkedik a mezőnyből, nemzetközileg is elismert válogatottakból áll, az Eger és a Szeged jelenti a középmezőnyt, ami pedig utána következik, az a hatalmas szakadék (UVSE-Margitsziget, Kecskemét, ASI, KÓPÉ). Az alacsony képességű csapatok serdülő és ifijátékosokból állnak, ez pedig sok mindent meghatároz.

Döntöttek is az illetékesek, csak egy kör megy le így, azt követően szétválik a bajnokság mezőnye.

Persze, ettől még Bujka Barbara rekorder marad, és cseppet sem vonhatunk le érdemeiből. Világklasszis, aki élt az adódó lehetőséggel. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik