Sport

Nehezen indult be, de végül hengerelt a pólóválogatott

A magyar férfivízilabda-válogatott a szlovákok elleni kezdte a meg a Világliga-szereplést: 4-4-es döntetlen után nem volt megállás, 13-6-ra diadalmaskodtunk.

Benedek Tibor együttese az előző sorozatban ezüstérmet szerzett, mivel a szerbektől vereséget szenvedtünk, most viszont az eddigieknél is fontosabb a végső győzelem, ugyanis az olimpiai kvótát ér.

A magyar válogatott a selejtezőben könnyű helyzetbe került, hiszen a szlovák, román, görög hármas minden tagja egyaránt verhető, vagyis simán tovább kell jutnunk a szuperdöntőbe.

 Fotó: MTI

Az első meccs elején azonban még döcögött a gépezet, hiszen a vendégek 3-2-re is tudtak vezetni, ám gyorsan összeszedtük magunkat, majd 7-5-ös első etap után parádés védekezést bemutatva leléptük őket.

A záró két negyedet ugyanis összesítésben 6-1-gyel nyertük meg, vagyis zsinórban lőttük a gólokat, miközben csak egyet kaptunk, így megnyugtató sikerrel ért véget a találkozó.

A Benedek-csapat a következő Világliga-meccsét december 10-én Románia ellen vívja.

Eredmény – Világliga-selejtező, A csoport

Magyarország-Szlovákia 13-6 (4-3, 3-2, 2-1, 4-0)

13-6 a vége, nehezen kezdünk, de végül sima győzelemmel nyitottuk a sorozatot.

4. NEGYED

5-8. PERC: Visszavettünk az iramból, higgadtan adogattunk, hogy teljen az idő, sikerült is lefaragni az órából két percet. De csal eddig húztuk az időt. Vámos Márton lőtte a 12. magyar gólt. Parádés találat Varga Dénestől, ahogy azt megszoktuk! (13-6).

1-4. PERC: 2-2 a ráúszásból elhozott labdák aránya. Megnyomtuk az utolsó játékrész elejét, hiszen előbb Vámos Márton lőtt a hálóba, majd nem sokkal később Manhercz passzából Gór-Nagy Miklós, a magyar kapuban pedig a Nagy Viktort váltó Decker Attila parádézott.

3. NEGYED

5-8. PERC: Két lövésünk is a kapufában akadt el, de most úgy látszik, a szlovákoknak sincs szerencséjük, hiszen több mint két perc telt el gól nélkül. Szépen kivitelezett akció végén Szivós Márton mattolta a védelmet (9-6). Nagyot védett a szlovák kapus, ezzel a momentummal ért véget a harmadik etap.

1-4. PERC: Ezúttal szerencsére mi vezethettük az első támadást, és rögtön gólt is dobtunk, méghozzá Varga Dénes (8-5). Az egyik szlovák elejtette a labdát, így gyorsan véget is ért a támadásuk. Emberelőnybe kerültek a vendégek, Zatovic ez meg is büntette, mínusz kettőre zárkóztak fel (8-6).

2. NEGYED

5-8. PERC: Mindkét kapu előtt maradtak ki komoly ziccerek, majd Tomas Bruder ünnepelhetett, így megint egál, 5-5. Ezaz, gyönyörű akció végén, centerből Varga Dénes talált be (6-5). És megint ő, ezúttal Varga Dani passzát húzta azonnal a kapuba (7-5).

1-4. PERC: Megint a szlovákoké a ráúszás, és ötméterest kaptak. Bent is van, Martin Famera értékesítette (4-4). Nem éltünk az emberelőnnyel, Manhercz Krisztián lövése kapu fölé szállt. Két szlovák támadást is kivédekeztünk, majd a megúszásból Varga Dániel szerzett gólt (5-4). Az újabb egalizálást Nagy Viktor hiúsította meg.

1. NEGYED

5-8. PERC: Megint Zatovic, nagyszerű lövéssel egyenlített (2-2), ráadásul emberelőnybe kerültek a szlovákok, de Nagy Viktor kapufára ütötte a labdát. Most viszont már a szlovákoknál van az előny, Martin Kolarik járt túl a mieink eszén (2-3). Másfél perccel a negyed vége előtt Vámos Márton nagy bombát küldött a vendégek kapujába (3-3). Már csak 12 másodperc volt hátra, amikor Szivós Márton löketével megint nálunk az előny (4-3).

1-4. PERC: Az első ráúszásnál a szlovákok szereztek labdát. A vendégek lövését Nagy Viktor védte, majd egy lefordulás után Madaras Norbert szerezte meg a vezetést. Lőrincz Bálint remekül védekezett hátul, majd egészen a szlovák kapuig úszott a labdával, lőtt, de csak a blokkba. Juraj Zatovic távolról lőtt a hálóba (1-1). Kihasználtuk az első emberelőnyünket, Mezei Tamás két szlovák között dobott gólt (2-1). Német Toni első labdaérintéséből a kapufát találta el.

Pár perc és kezdődik a meccs!

Tavaly ezüsttel zártuk a Világligát, reméljük ezúttal sikerül megnyerni a sorozatot, hiszen a győztes automatikusan olimpiai résztvevő lesz.

Nemrég a FINA szabálymódosítást nyújtott be, ezek szerint a medence az eddigi 30×20 méteres játéktere 25×20-as csökken, vagyis pörgősebb játékra számíthatunk.

Előzetes: Benedek Tibor válogatottjának nem lehet nehéz feladat a szuperdöntőbe jutás, hiszen a román, görög, szlovák hármas, akiket mellénk sorsoltak, a verhető kategóriába tartoznak, vagyis ha nem is hibátlanul, de minimális pontveszteséggel kell letudnunk a selejtezőt.

Kedden este a szlovákokkal meccselünk Debrecenben, a szövetségi kapitány pedig természetesen győzelmet vár.

“Győzelmet várok, ez a legfontosabb, és azon kívül az egyéneknek kell olyan teljesítményt nyújtani, amivel bebizonyíthatják, hogy a válogatott keretben maradhatnak. Természetesen másoknak is lehetőséget adok majd a későbbiekben, de mint mondtam, kevés idő van a bizonyításra. Ez a Világliga-sorozat már olimpiai kvalifikációt ér, óriási a tét, sok mindenre kell figyelni” – nyilatkozta Benedek a waterpolo.hu-nak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik