Sport

Kórházban kötött ki Klicsko ellenfele

Megvédte profi nehézsúlyú ökölvívó-világbajnoki címét Volodimir Klicsko, az ukrán sztársportoló kiütéssel győzte le szombat este Hamburgban az eddig veretlen bolgár Kubrat Pulevet, akit a mérkőzést követően kórházba kellett vinni.

A Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) 38 éves nehézsúlyú ukrán világbajnoka az ötödik menetben ütötte ki 33 éves ellenfelét. Az első menetben kétszer, majd a harmadik menetben is padlóra küldte.

Fotó: Europress fotóügynökség

A bolgár ökölvívót a mérkőzést követően arcközéptöréssel, felsőállkapocs-sérülésekkel és erős agyrázkódással kórházba kellett vinni – közölte Stephan Bock ringorvos.

“Mindig azt kívánom, hogy a sportolók épek legyenek a küzdelem végeztével. De hát ilyen a sport” – mondta erre reagálva Klicsko.

Fotó: Europress fotóügynökség

Az ukrán ökölvívó pályafutása 66. profi találkozóját vívta, ez volt a 63. győzelme, ebből 54-et kiütéssel szerzett. Három veresége közül a legutóbbit több mint tíz éve, 2004 áprilisában szenvedte el, azóta szinte megszorítani sem tudták riválisai.

A 12 menetes címmérkőzést eredetileg szeptemberben tartották volna, ám Klicsko betegsége miatt el kellett halasztani az összecsapást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik