Sport

Torna: a KSI és a Vasas nevetett a végén

A nőknél a KSI SE, a férfiaknál a Vasas SC nyerte a csapatversenyt a Csányi Rajmund Tornász Alapítvány és a Magyar Torna Szövetség nemzetközi versenyének első napján a budapesti Körcsarnokban. Egyéni összetettben az orosz Mihail Kudasov és Viktorija Komova győzött.

A viadal első napján délelőtt az utánpótlás korúak, délután pedig a felnőttek versenyeztek. Utóbbiak számára az egyéni összetett egyben selejtező is volt a vasárnapi szerenkénti finálékra.

A legjobb magyar – a szövetség tájékoztatása szerint – az ifjúsági olimpiai ezüstérmes Kardos Botond lett, aki a második helyen végzett Kudasov mögött. A dobogó harmadik fokára Vágner Levente személyében szintén magyar versenyző állhatott fel.

A nőknél a papírforma jött be: a világ- és Európa-bajnok Komova nyakába került az aranyérem. A svájci Caterina Barloggio végzett a második, míg Csillag Tünde a harmadik helyen.

A csapatokat egy-egy serdülő, ifjúsági és felnőtt tornász alkotta. A nőknél a Péter Sára, Honti Kitti, Divéky Luca hármas bizonyult a legjobbnak, a férfiaknál a Rengei Balázs, Vida Kornél, Kardos Botond trió győzött.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik