Sport

Tennis Classics: ő lesz a beugró

Milos Raonic sérülése miatt az első számú német teniszező, Philipp Kohlschreiber játszik majd a jövő heti budapesti Tennis Classics-on.

A hetedik Tennis Classics fellépője, Milos Raonic sajnálatos combsérülést szenvedett az ATP World Tour Finals második csoportmérkőzésén, ezért kénytelen lemondani budapesti szereplését.

„A sérülést az Andy Murray elleni mérkőzésen szedtem össze. Azt hittem, csak egy húzódás vagy görcs, de utólag kiderült, hogy csúnya bevérzés” – mondta a kanadai világranglista-nyolcadik. „Bármennyire is szerettem volna játszani az utolsó csoportmérkőzésemen Nishikori ellen Londonban, majd jövő kedden a Tennis Classics-on Budapesten, nem megy… Bízom benne, hogy jövőre sikerül bepótolni elmaradt fellépésemet.”

Raonic helyét a jelenlegi elsőszámú német teniszező, Philipp Kohlschreiber veszi át, aki szinte gondolkodás nélkül mondott igent Taróczy Balázs felkérésére.

Fotó: Europress fotóügynökség

„Nagyon boldog vagyok, hogy meghívást kaptam a Tennis Classicsra. A nézők talán ezt nem tudják, de a játékosok között komoly híre van az eseménynek, és mindenki azt meséli, mekkora élmény, milyen jó a hangulat az Arénában, és milyen csodálatos város Budapest. Edzésben és jó formában vagyok. Biztosíthatom a nézőket, hogy magas színvonalú produkcióval fogok előállni.”

Philipp Kohlschreiber a világranglista 24-dik játékosa, az egyik legtechnikásabb és legkreatívabb teniszezője, aki idén is büszkélkedhet ATP-tornagyőzelemmel, hiszen Düsseldorfban senki sem tudta megállítani. Karrierje során öt trófeát gyűjtött és közel 8 millió dollárt teniszezett össze. Külön érdekesség, hogy párosban is rendkívül eredményes, 7 ATP páros tornagyőzelme önmagáért beszél.

Kohlschreiber a Tennis Classics jövő keddi elődöntőjében 16:45-kor az ifjú osztrák titánnal, Dominic Thiemmel csap össze, akivel eddig hivatalos mérkőzésen még nem találkoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik