Sport

Magyar női bokszolók lepik el Dél-Koreát

Mind a tíz kategóriában lesz magyar a vasárnap kezdődő nyolcadik női ökölvívó-világbajnokságon, a dél-koreai Csedzsuban.

A vb-re rekordot jelentő 74 ország küld versenyzőt, a nevezések alapján összesen 337-et.

A legnépesebb mezőny a szokásoknak megfelelően a három olimpiai kategóriában, 51, 60 és 75 kilogrammban várható. Ezen súlycsoportok esélyesei között nem tartják számon a magyarokat, ám bizakodásra adhat okot, hogy Ancsin Katalin (51 kg) és Nagy Tímea (75 kg) egyaránt bronzéremmel zárta az idei Európa-bajnokságot.

A június elején rendezett kontinensviadalon összesen négy dobogós helyet szereztek a magyarok, a legjobban Kovács Mária szerepelt, aki győzni tudott a +81 kilós súlycsoportban.

 Szatmári Petra
  Fotó: boxing.hu 

Kovács szintén tagja a csedzsui küldöttségnek, mint ahogy az Eb-n Ancsinékhoz hasonlóan harmadik, ifjúsági világbajnok Szatmári Petra is. A legjobb eredményt éppen tőlük lehet várni a vb-n.

A világbajnokság egyik érdekessége, hogy nem hétvégén, hanem november 24-én hétfőn rendezik meg a döntőket. A küzdelmek vasárnap kezdődnek, majd a negyeddöntőket jövő pénteken rendezik, a szombati szünnap után pedig vasárnap kerül sor az elődöntőkre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik