Sport

Kiütné Klicskót a veretlen bolgár

A veretlen bolgár Kubrat Pulev ellen lép szombaton ringbe Volodimir Klicsko, a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nehézsúlyú világbajnoka.

A 12 menetes címmérkőzésre szeptemberben került volna sor eredetileg, ám Klicsko betegsége miatt el kellett halasztani az összecsapást.
   
A hamburgi O2 Arénában sorra kerülő meccs előtt kifejezetten feszült a hangulat a két bokszoló között. Az eddigi húsz profi meccsét sikeresen megvívó, 33 éves Pulev hétfőn nem volt hajlandó megjelenni a sajtótájékoztatón, miután nem akarták beengedni minden kísérőjét, majd Klicskót becsmérelte, s kijelentette, hogy nem tiszteli őt. Néhány nappal később pedig amiatt méltatlankodott, hogy amíg őt az elmúlt hetekben rendszeresen ellenőrizték, addig a címvédőnek csak a meccs után kell majd mintát adnia doppingvizsgálathoz.


 Fotó: Europress Fotóügynökség

A nehézsúlyt hosszú évek óta uraló Klicsko riválisát meggondolatlannak és zavartnak nevezte kijelentései miatt. Ennek ellenére a 38 éves ukrán sztársportoló Pulev képességeiről elismerően beszélt és erős ellenfélnek tartja őt.
    
“Életem legfontosabb meccse lesz a szombati. Veszélyes leszek, rögtön az elején kezdeményezni akarok. Volodimirnak sokat kell majd mozognia a ring közepén” – ígérte Pulev, aki legutóbb áprilisban bokszolt és simán győzött a horvát Ivica Perkovic ellen.
    
Klicsko pályafutása 66. profi találkozója előtt áll, s 63. győzelmére készül, három veresége közül az utolsót több mint tíz éve, 2004 áprilisában szenvedte el, azóta szinte megszorítani sem tudták riválisai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik