Sport

Hullámvölgyben a Királyok

A címvédő Los Angeles Kings 2-0-ra kikapott a vendég Dallas Starstól az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) csütörtöki játéknapján.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A Dallas finn kapusa, a bravúrt bravúrra halmozó Kari Lehtonen idénybeli első, NHL-pályafutása 28. kapott gól nélküli mérkőzésén van túl. A találatokról Ryan Garbutt és Jason Spezza gondoskodott.

A ligaelső Montreal Canadiens remek játékkal verte ősi riválisát, a Boston Bruinst, és sorozatban negyedszer hagyta el győztesen a pályát. 

A Központi csoportot vezető St. Louis Blues egy hajrágóllal verte nagy ellenfelét, a Nashville Predatorst. A Blues az utóbbi tíz fellépéséből kilencet megnyert, míg riválisa három sikert követően kapott ki.

Gólfesztivált hozott a sereghajtó Buffalo Sabres minnesotai vendégjátéka. A meccsnek volt olyan 17 másodperces szakasza, amikor három találat is esett. A hazaiak svájci csatára, Nino Niederreiter NHL-pályafutása első mesterhármasát ütötte, a Minnesota 6-3-ra nyert.

Az Ottawa Senators Mike Hoffman révén előbb az alapjátékidőben, majd a hosszabbításban is betalált az Edmonton Oilers otthonában, így a fővárosiak három vereség után először nyertek.

Eredmények – NHL

New York Rangers-Colorado Avalanche 3-4, szétlövés után
Carolina Hurricanes-Winnipeg Jets 1-3
Montreal Canadiens-Boston Bruins 5-1
Tampa Bay Lightning-San Jose Sharks 1-2
St. Louis Blues-Nashville Predators 4-3
Minnesota Wild-Buffalo Sabres 6-3
Calgary Flames-Arizona Coyotes 5-3
Edmonton Oilers-Ottawa Senators 3-4, hosszabbítás után
Los Angeles Kings-Dallas Stars 0-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik