Sport

Szétlövésben kaptunk ki az olaszoktól

A magyar jégkorong-válogatott kétgólos hátrányt dolgozott le Olaszország ellen, ám az itáliaiak rávezetésekkel megnyerték a vasárnapi mérkőzést. A mieink a harmadik helyen zárták a Négy Nemzet Tornát.

Két csalódott csapat találkozott egymással vasárnap este a káposztásmegyeri Jégpalotában, a Négy Nemzet Torna utolsó mérkőzésén. Rich Chernomaz, a magyar válogatott kanadai kapitánya ezúttal is rotált a csapaton, olyan húzóemberek maradtak ki ezúttal, mint Sofron, a Vas-fivérek, vagy a csapatkapitány Tokaji.

A nagy riválisnak számító olaszok kezdtek vehemensebben, ám a kapuba visszatérő Rajna Miklós erre a találkozóra is átmentette jó formáját. Hat percet kellett várni az első igazán nagy magyar lehetőségre, Magosi löketét azonban hárította az itáliai hálóőr. Nem sokkal később emberelőnyben támadhattunk, Szirányinak készítették le a pakkot, a védő pedig kapásból a hálóba bombázott. A játékrész második felében Rajnának volt egy nagyobb bravúrja, így 1-0-ra megnyertük a nyitó húsz percet.

A második játékrész is kiegyenlített játékot hozott, egyenlő létszámnál nem nagyon találták a fogást egymáson a csapatok. Mivel itt is, ott is voltak kiállítások, így azért mind a két együttesnek akadtak lehetőségei, ezek azonban rendre kihasználatlanul maradtak. Már-már úgy tűnt, hogy gól nélkül pereg le a második etap, de 39:24-nél, nem sokkal azután, hogy kiegészültünk, Willeit felső sarkos lövése beakadt.


Fotó: MTI

Nem sok ment le a harmadik harmadból, amikor ismét emberhátrányba kerültünk, ezt pedig kíméletlenül ki is használták az olaszok. Ezután mi kerültünk fórba, de Kovács szabálytalanul akasztott meg egy vendégakciót, négy a négy ellen ment tovább a játék. Mikor kiegészült Olaszország, jött az újabb itáliai gól. Kovács aztán sima fórban javított korábbi hibáján, a kapu torkából emelt a felső sarokba, majd egy könyörtelen olasz szabálytalanság után öt percig emberelőnyben játszhattunk, vagyis a vendégek harmadába rendezkedtek be a csapatok a hajrában. Sárpátki egyenlített az 58. percben, így következhetett a hosszabbítás.

Izgalmakban amúgy sem volt hiány ezen az estén, de a csapatok gondoskodtak róla, hogy a ráadásban se unatkozzunk, felszántották a jeget a játékosok. Ha a jégkorong pontozásos sportág lenne, akkor biztosan mi nyerjük a hosszabbítást, ám mivel a kapuba nem sikerült betalálnunk, így jöhettek a rávezetések.

A szétlövéseknél csak két sorozat ment le, a mieink mindkettőt kihagyták, az olaszok mindkettőt belőtték, így megnyerték a mérkőzést.

A vereség ellenére a magyar válogatott végzett bronzérmes pozícióban. Lengyelország lett az első, meglepetésre Dél-Korea lett a második (ők a lengyeleket verték vasárnap), Olaszország pedig a negyedik helyen zárta a felkészülési tornát.

Eredmény – Négy Nemzet Torna, 3. játéknap

Olaszország-Magyarország 4-3 (0-1, 1-0, 2-2, 0-0, 1-0), szétlövés után
gól: Willeit (40.), Hofer (45.), Andergassen (49.), illetve Szirányi (8.), Kovács (53.), Sárpátki (58.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik