Sport

Tizenhétből tizenhat számban Hosszú Katinka nyert

A zárónapon mind az öt női egyéni számot megnyerte Hosszú Katinka, így 16 egyéni bajnoki címmel zárta a rövidpályás úszó ob-t Százhalombattán.

Tizenhét egyéni versenyből csak egyet nem tudott megnyerni – mégpedig pénteken a 800 méter gyorsot -, ugyanakkor egy további elsőséget vegyesváltóban is begyűjtött.

Szombati tökéletes teljesítményét 400 méter gyorson majdnem elrontotta, a délelőtti előfutamában ugyanis – a szövetség tájékoztatása szerint – elszámolta a hosszokat és 350 méternél megállt. Kis híján magával rántotta Novoszáth Melindát is, aki ugyan haladt volna tovább, de visszatért a falhoz, végül a két versenyző előbbi edzőjének, Shane Tusupnak a kurjongatására nekilendült, végül épphogy becsusszant a fináléba a hetedik és a nyolcadik helyen. Hosszú aztán délután a tévedését az idei legjobb idejével kompenzálta, amivel megerősítette második helyét a világranglistán.

A férfiaknál a harmadik nap hozta az első duplázást, az egyre figyelemre méltóbb formát mutató Bernek Péter a 200 méter gyors után – melyen három századdal előzte meg Kozma Dominikot – az eseményt záró 1500-as versenyt is megnyerte. Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen remekelt.

 Fotó: MTI

A nap végén a gyorsváltót nyerő dunaújvárosi kvartett a bajnokság első és egyetlen felnőtt országos csúcsát állította fel.

“Hetedszer rendeztük meg Százhalombattán a rövidpályás országos bajnokságot, létszámában és minőségében minden idők legjobbjának ítélem az ideit” – értékelt elégedetten Kiss László szövetségi kapitány, de arra emlékeztetett, hogy a válogatottaknak most következik az igazi csúcsforma kialakítása.

Mint mondta: jövő héttől szinte mindenki edzőtáborba vonul, Százhalombattán, Hódmezővásárhelyen, Debrecenben és Balatonfűzfőn készülnek a legjobbak, hogy a dohai vb-n folytatódjon az idei nagy sorozat.

“Szeretnénk teljessé tenni a Grand Slamet, azaz aranyakat hozni a rövidpályás világbajnokságról is, ahogy eddig sikerült a junior Eb-ről, az ifjúsági olimpiáról és a felnőtt Európa-bajnokságról” – fogalmazta meg a vágyakat a szakvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik