Sport

Csoportelső lehet a Győr

Amennyiben a címvédő Győri Audi ETO KC szombaton legyőzi legnagyobb csoportriválisát, a vendég dán Viborgot, úgy megszerzi a négyes első helyét és elsőként jut a 12-es középdöntőbe a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

A két együttes múlt heti összecsapásán a győriek magabiztos játékkal nyertek 30-25-re Viborgban, pedig a várandós Görbicz Anita csak a büntetők végrehajtására állt be, többen pedig sérülés miatt kihagyták a rangadót.

A két pont begyűjtése ezúttal is fontos lenne a magyar csapat számára, mert az új lebonyolítás alapján a továbbjutók magukkal viszik az egymás elleni eredményeket. A Győr célja az, hogy a maximális nyolc ponttal várhassa a középdöntőt.

A Görbiczet helyettesítő, nyáron igazolt spanyol Macarena Aguilar a klub honlapján elmondta: nem kis feladatot jelent számára a válogatott játékos pótlása.

“>>Görbe<< a világ legjobb irányítója, utánozhatatlan játékintelligenciájával, játékstílusával, így igencsak össze kell kapnom magam, ha a nyomába akarok érni” – fogalmazott.


Heidi Löke hátfájás miatt kispadozott a Győr kupameccsén, de már jól van
Fotó: MTI 

Kiemelte: most az a fontos, hogy ne a múlt hétvégi győzelmük tudatában készüljenek a visszavágóra, hanem képesek legyenek azt teljesen új meccsként kezelni.

“Igaz, hogy megnyertünk kint egy fontos csatát, de biztosra vehetjük, hogy a dánok győzni jönnek Győrbe. A múlt vasárnapi meccset biztosan megnézzük majd a csapattal, kielemezzük a hibáinkat, főleg a második félidő hullámvölgyét, és igyekszünk majd kijavítani azokat, hogy ezt a két pontot is itthon tartsuk” – tette hozzá.

Az előző meccsen hiányzó német Susann Müller játszhat szombaton, sőt, már a szerdai, 40-27-es sikert hozó siófoki Magyar Kupa-nyolcaddöntőn hátfájás miatt kispadozó Heidi Löke is jól van.

Az ETO-n és a Viborgon túl a horvát Lokomotiva Zagreb és a svéd Sävehof vív harcot a még középdöntőt jelentő harmadik helyért. A két gárda első egymás elleni csatája döntetlent hozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik