Sport

Egyedülálló pólómeccs Debrecenben

Olimpiai és világbajnok játékosok közreműködésével valóságos vízilabdaünnepet rendeznek jövő vasárnap.

A világon is egyedülálló esemény helyszíne lesz a Debreceni Sportuszoda jövő vasárnap: Sydney, Athén és Peking olimpiai bajnok vízilabdázói csapnak össze a tavalyi, barcelonai világbajnokságon aranyérmes magyar válogatott tagjaival – jelentette be a csütörtöki sajtótájékoztatón az ötletgazda, Varga Tamás.

A DVSE kétszeres olimpiai bajnok játékosedzője elmondta: a november 16-i All Star Gála egyedülálló, nívós rendezvény lesz, s a mérkőzést normál játékidőben, játékvezetővel, ellenőrrel bonyolítják le. A meccsel a sportág népszerűsítése a cél, s Varga egyúttal reményét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy három-négy év múlva Debrecennek is lesz vízilabda bajnokcsapata.


Fotó: dvse.hu

Benedek Tibor szövetségi kapitány úgy fogalmazott: az aranygála egyedülálló lesz abban a tekintetben, hogy annyi olimpiai és világbajnoki aranyérmes lesz a vízben, amire még nem volt példa a világon. A gála tulajdonképpen edzőmérkőzés lesz a két nappal később sorra kerülő, szlovákok elleni világliga-találkozóra, amelyet ugyancsak a Debreceni Sportuszodában rendeznek.

Papp László polgármester az aranygála és a vl-mérkőzés kapcsán közölte: az utánpótlás-nevelésben részt vevő 200 gyermek testközelből láthatja majd azokat a legendákat, akik dicsőséget szereztek Magyarországnak a sportágban.  

A belépőjegy mérkőzésenként 2000 forintba kerül, míg a két eseményre szóló kedvezményes belépő 3500 forint. Az Aquaticum Debrecen All Star Gálamérkőzés előtt közönségtalálkozót is szerveznek – mondta el Becsky István, a DVSE Kft. ügyvezető igazgatója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik