Sport

Új arculatot kapott a vízilabda-szövetség

Az egyik legsikeresebb sportágunk lépett még egyet előre, lendületes logót kapott a vízilabdasport.

Egy szerdai sajtóreggelin mutatták be a Magyar Vízilabda Szövetség új logóját, amely jobbára azért született meg, mert a korábbi arculat nagyban hasonlított más szövetségek logójára.

A szimbólumban kilenc csillag is látható, ez a kilenc olimpiai aranyérmet mutatja. Kemény Dénes, a szövetség elnöke azt mondta, szeretné, ha két év múlva változtatni kellene a grafikusoknak a logón – mondjuk két új csillag felvésésével.



Fotó: Sport24

A reggeli sajtóeseményen a két felnőttválogatottról is szó esett. Benedek Tibor a közelgő Világliga-selejtező új szabályáról, a kisebb pályáról mondta el a véleményét:

„Azt hiszem, látványosabbak lesznek a meccsek, már a Szőnyi úti gálameccs is bemutatta, hogy fel fog gyorsulni a játék. Valószínű a legerősebb csapatok alkalmazkodnak leghamarabb, az erőviszonyok nem nagyon változnak meg. Ami a lefordulásokat illeti: inkább a gyors ritmusváltás és a taktika dönti el, ki tud ezzel hatékonyabban élni, nem pedig az úszástudás. Nagyon várom a próbát, és azt is, hogy együtt legyünk a csapat tagjaival.”

A válogatottal kapcsolatban új információ, hogy a novemberi, szlovákok elleni debreceni Világliga-selejtező után decemberben Miskolcon játszunk a románok ellen, míg a görögök elleni, minden bizonnyal sorsdöntő selejtezőt áprilisban az új győri uszodában rendezik.



Fotó: Sport24


„Örömmel látom, hogy a bajnokság valóban nagyon jó, a játékosok rögtön érezték, micsoda felelősség egy ilyen erős bajnokságban játszani, és az is, hogy az erős nemzetközi kupában éljenek a lehetőséggel. Mindenki 100 százalékosan készül, a tavalyi tapasztalatokkal ellentétben a játékosok is így tesznek, nem csak a csapatok. Ez erősíteni fogja a válogatottat is
”– mondta a kapitány.

Merész András, a lányok kapitánya közölte, Zlatouskban lesz a női csapatunk első Világliga-selejtezője Oroszországban, decemberben pedig Szentesen játszik a csapat. A bő keret 28 tagú, senkinek sincs bérelt helye a csapatban, s egy biztos: a munka teljes mértékben Rió szellemében zajlik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik