Sport

Nagyágyút győztek le Hangáék

Hanga Ádám, a Sidigas Avellino kosárlabdázója tevékeny részese volt a címvédő Olimpia Milano két vállra fektetésében. A magyar játékos 31 percet töltött a pályán, együttese pedig 73-69-re nyert.

A Sidigas Avellino 1-2-es mérleggel várta a Milano elleni találkozót. Hanga Ádám 31 percet tölthetett a parketten, mialatt 7 pontot, 9 lepattanót és 3 gólpasszt jegyzett.

 Fotó: mister-x.it

Némi meglepetésre a hazaiak végig dominálták a találkozót, a félidőben már 21 egységgel vezettek a vendégek ellen. Bár a végére elolvadt a hazai előny, az Avellino győzelme egy pillanatig nem forgott veszélyben.

Jelenleg Avellino a legtökéletesebb hely számomra. Itt megfelelő a környezet és minden adott ahhoz, hogy visszatérjek arra a szintre, ahol két évvel ezelőtt voltam” – mondta a magyar játékos a La Gazetta-nak.

Ami szembetűnő, hogy az olasz bajnokság sokkal fizikálisabb, mint a spanyol, viszont a CBA ligában sokkal több a tapasztalt játékos. Nem szeretnék a Vitoriára gondolni (Hanga jelenleg a Laboral Kutxa Vitoria játékosa, csak kölcsönben szerepel Olaszországban), az már a múlt, bár hosszú távú szerződés köt a klubhoz. Meglátjuk mit hoz a jövő, jelenleg csak az Avellinóra koncentrálok

A portál arra is kitért, miszerint Hangának gyengesége a hárompontos vonal mögüli dobás.

Tisztában vagyok vele, hogy a tripláimon még javítanom kell. Extra edzéseket is végzek, hogy minél hatékonyabb legyek onnan is.

 A magyar kosaras csapat legközelebb vasárnap játszik a Capo D’orlando ellen.

A találkozó összefoglalója:

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik