Sport

Kutyások lepték el Gyömrőt

Kutyafogathajtó Országos Bajnokságot rendeztek Gyömrőn.

November első hétvégéjén rendezték meg a II. Gyömrő Kupa kutyafogathajtó versenyt és a Magyar Kutyasport Szövetség országos bajnokságát. Az indulók között nemcsak szánhúzókutyák, hanem sok más kutyafajta is képviseltette magát a különböző kategóriákban, mint a kerekes edzőkocsi elé befogott kutyafogatok (2-8 kutyával), kutyás futás, kutyás kerékpározás és scooterezés.


Fotó: Kovács András

A fajtatiszta szánhúzókutyával versenyzőknek különösen fontos volt ez a megmérettetés, mert november végén Európa-bajnokságon vesznek részt.

A gyömrői verseny kiváló körülmények között zajlott le, a 6,2 km-es pálya minden szempontból megfelelt a versenyzéshez. A kedvező időjárásnak köszönhetően sok néző is kilátogatott a rendezvényre.

A Gyömrő-kupa eredményhirdetésére és a 10 országos bajnok cím kiadására vasárnap délután a két nap összevont eredményei alapján került sor.

Győr mellett lesz az Eb

Ha Ön is kedvet kapott, hogy közelről is megtekintsen egy kutyafogathajtó versenyt, szeretettel várják a szervezők az év egyik legérdekesebb sporteseményén, a FISTC Kutyafogathajtó Európa-bajnokságon 2014. november 20-23. között a Győr melletti Vének településen, ahol 15 ország versenyzői, köztük 22 magyar versenyző fog rajthoz állni.

A versenyről bővebben ITT olvashat.

Videó – Ilyen a verseny “belülről”:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik