Sport

Bombázót igazolt a Vasas

Tápai Szabina fontosnak tartotta, hogy egyéves koráig gyermekével maradjon, ám most visszatér a pályára. Az átlövő nem titkolja, hogy a legjobbak között szeretne szerepelni.

Tápai Szabina nyáron esküdött örök hűséget a világ- és Európa-bajnok kajakosnak, Kucsera Gábornak. A párnak 2013 októberében született meg fia, Bence, a csinos kézilabdázó egy év kihagyás után tér vissza a pályára. Tápai fél évre szerződött a Vasashoz, mivel az angyalföldi edzések mellett jut ideje gyermekére is. Az átlövő újra formába szeretne lendülni, de jövőjét a legjobbak között képzeli el.

 Fotó: vasassc.hu/Doba István

Sok kézilabdázó nem várja meg az egy évet a visszatéréssel, nekem azonban fontos volt Bence egészsége, hogy legalább 12 hónapos koráig szoptatni tudjam. Azért a másodosztályú angyalföldi csapatot választottam, mert itt csak este vannak edzések, így több idő jut a kisfiamra. Szeretnénk, ha sportolna, még nem tudjuk, mit, de olyat, ami tetszeni fog neki. Az apukája vállalta, hogy esténként, a tréningek alatt megeteti, megfürdeti Bencét” – mondta a játékos a Blikknek.

Tápai karrierje során Magyarországon megjárta a Kiskunhalas, a Cornexi és a Vác csapatát, külföldön pedig a dán Randersen és a francia Bresten együttesét erősítette. 

Pályafutása során főiskolás vb-ezüst, ifjúsági Eb-bronzérem és junior vb-4. hely díszíti az eredménylistáját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik