Sport

Lehengerlő játékkal vertük az ukránokat

A magyar válogatott vasárnap Kijevben tizenhárom góllal győzte le az ukránokat Európa-bajnoki selejtezőn.

Talant Dujshebaev, a válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitánya első meccsét szenvedős és nem túl közönségszórakoztató játékkal nyerte meg a portugálok ellen, így Kijevben a győzelmen túl az is volt a válogatott célja, hogy valamivel nyugodtabb körülmények között legyen meg a két pont.

Ez sikerült is, hiszen már az első félidőben is uraltuk a meccset, míg az ukránok nem tudták tartani velünk az iramot, így a szünetre már hatgólos előnnyel vonultunk.

 Fotó: MTI/EPA

Ez a második etapban tovább nőtt, a hazaiak képtelen voltak eredményes akciókat vezetni, magyar részről pedig minden lövés beakadt, így gyorsan tízre nőtt a differencia (10-20). A meccs hátralévő részében a kékmezesek már érezték, itt nincs keresnivalójuk, ezért nem is kapkodtak túlságosan, a Dujshebaev csapat pedig örömjátékot mutatott be.

Végül 33-20-ra megnyertük a mérkőzést. A magyar válogatott a következő Eb-selejtezőjét Oroszország ellen vívja.

Eredmény – kézilabda Eb-selejtező, 2. forduló

Ukrajna – Magyarország 20-33 (9-15)
a magyar góldobók:
Iváncsik 7/1, Ancsin 4, Nagy K. 3, Gulyás 3, Bánhidi 3, Császár 2/2, Zdolik 2, Szöllősi 2, Ilyés 2, Zubai 2, Bodó 2, Balogh 1 

2. FÉLIDŐ

56-60. PERC: Még egy ukrán góllal több, jó lenne őket 15-ön kívül tartani. Dobtak még egyet, ahogy Szöllősi is (19-33). Tsap faragott tovább a hátrányból, az ukránok kínai figuráját pedig Székely bravúrral hárította (20-33). Ez a vége, 13-mal nyertünk.

51-55. PERC: Zdolik Bence első gólját lőtte a meccsen, az ukránok pedig megint értékesítettek egy hétméterest (15-28). Császár hetese a hálóban landolt, ahogy Zdolik átlövése is (15-30). Szöllősi gólja után a 32. magyar találatról a tévések is lemaradtak. Az ukránok is könnyebben eresztik el a labdát, kettőt vágtak is hirtelen (17-32).

46-50. PERC: Bánhidi és Tsap ünnepelhetett az imént, Ancsin pedig irtózatosan nagy bombát ragasztott az ukrán kapuba (13-27). Kapust cseréltünk, Székely váltotta Miklert egy ukrán büntető erejéig, de nem tudott hárítani (14-27).

41-45. PERC: Egy-egy találat mindkét oldalon, majd a kissé szellősé váló magyar blokkot lőtték át könnyen a hazaiak (12-23). Iváncsik hatodik találat szerezte, most már ez öröm kézilabda részünkről. Sőt, a hetediket is bevágta (12-25).

36-40. PERC: Bánhidi verekedte magát át a védelmen a gólért, Iváncsik pedig megdobta a huszadikat, így már tízzel megyünk. Az ukránok visszavettek az iramból, mintha már feladták volna a meccset. Nagy Kornél könnyen át is játszotta magát a védelmen (10-21). Mikler hosszú indítását pedig Iváncsik egy az egy ellen dobta be (10-22).

31-35. PERC: Bravúros góllal kezdtek az ukránok, de Nagy Kornél azonnal válaszolt rá (10-16). Iváncsikot egyedül hagyták az ukránok, ezt sikerült is kihasználnunk, majd Bodó a kapus lábai között dobott gólt (10-18).

1. FÉLIDŐ

26-30. PERC: Balogh és Gulyás révén gyorsan kettőt lőttünk (7-13), majd emberelőnybe kerültünk, de ezt nem tudtak kihasználni. Mielőtt még kiegészült az ellenfél, mi is hátrányba kerültünk, de Zubai így is betalált (8-14). Gulyás és Zhuk találata zárja a félidőt, 15-9-re vezetünk.

21-25. PERC: Egyedül hagytuk az ukrán beállóst, gyorsan leindítottak minket, Mikler pedig tehetetlen volt (7-9). Ott lehett volna a nyolcadik ukrán gól, de Mikler megfogta a hetest. Bodó Richárd lőtte a tízedik találatunkat, majd a kontrából kiállították Zubait. Remek lövés, Bánhidit játszottuk meg középen és a hálóban landolt a labda (7-11).

17-20. PERC: Nagyot védett az ukrán kapus, pedig most meglóghattunk volna. Főleg úgy, hogy az ukránok lövését Mikler megint védte, mi viszont gólt dobtunk (4-8). Hetesből eredményesek tudtak lenni a hazaiak, Császár löketét pedig lábbal védte a kapus (5-8). Gyors gól itt is, ott is (6-9).

11-16. PERC: Hetest lőhettünk, de a hazai kapus sajnos védte Császár lövését. Az ukránok az egyenlítésért támadhattak, de elvették tőlük a labdát és Iváncsik nagy bombával növelte az előnyünket (4-6). Gulyás remekül dobott gólt a sarokból 7-4 ide.

6-10. PERC: Eddig tartott az ukrán gólcsend, de Ancsin is nagy gólt dobott (1-4). Nagy Kornél révén bent az ötödik is, de az ukránok zsinórban több gólt is dobtak, így minusz egyre jöttek fel (4-5).

1-5. PERC: Most viszont már igen. Fehérben játszunk, az ukránok kékben. Góllal nyitottunk, Ancsin lőtte át a falat, majd Ilyés találatával már kettő közte. Sőt, Iváncsik büntetője is bent van, közben Mikler nagy védésekkel tartja nullán a hazaiakat (0-3).

Ugyan már túl vagyunk a himnuszokon, de még mindig nem kezdődött el a meccs.

Előzetes: Talant Dujshebaev szövetségi kapitány csütörtökön egy, pénteken pedig két edzést tartott Miskolcon az együttesnek. A borsodi városban a magyar csapat győzelemmel kezdte a sorozatot: a kirgiz-orosz-spanyol kapitány szerdán a portugálok 31-30-as legyőzésével debütált a kispadon.

A keretből ezúttal kimaradt Pásztor Ákos, így ő nem lesz bevethető az ukránok ellen. A vasárnapi ellenfelünk egyébként az első fordulóban még nem lépett pályára, így ellenünk vívják majd első Eb-selejtezőjüket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik