Sport

Tovább menetel a Fehérvár

A székesfehérvári jégkorongcsapat Innsbruckban is nyerni tudott az osztrák bázisú bajnokságban (EBEL).

Nem túlzás azt állítani, hogy szenzációs formában van a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata, amely pénteken, a Bolzano otthonában zsinórban a negyedik győzelmét könyvelte el. Nem tudott túl sokat pihenni az együttes, szombaton már Innsbruckban vendégeskedett a Fehérvár melynek mindössze 51 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy Jeff LoVecchio révén vezetést szerezzen.

A hazaiak szétlőtték a fehérvári kaput az első harmadban, azonban Josh Robinson állta a sarat, 22 védést mutatott be ebben az etapban, ami egy egész mérkőzésre is elég lenne. A második játékrészben azonban már ő is tehetetlen volt Ross löketénél, így 1-1-ről várták a záró húsz percet a csapatok.

A harmadik felvonásban a küzdelemé volt a főszerep, majd Frank Banham szerezte meg ismét a vezetést a magyar együttesnek. A végén már kapusát – a korábban a Fehérvárt erősítő Adam Munrót – is levitte az Innsbruck, Brandon Marino pedig az üres ketrecbe lőtt, 3-1-re nyertek a székesfehérváriak és zsinórban öt győzelemnél járnak.

A sereghajtó Csíkszereda nyert az újonc Debrecen ellen a jégkorong MOL Liga szombati játéknapján. Az erdélyi csapat szezonbeli első győzelmét aratta rendes játékidőben.

Eredmények

EBEL:

Innsbruck (osztrák)-Fehérvár AV19 1-3 (0-1, 1-0, 0-2)
gól: Ross (37.), illetve LoVecchio (1.), Banham (53.), Marino (60.)

MOL Liga:
HSC Csíkszereda (romániai)-Debrecen 5-3 (3-0, 0-2, 2-1) 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik