Sport

„A pályáról nagyon fog hiányozni Görbicz”

Németh Andrásnak, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányának több jelöltje is van az irányító poszt betöltésére.

Amint arról csütörtökön írtunk, Görbicz Anita anyai örömök elé néz, így most egy ideig nem áll sem klubja, a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC, sem a magyar női kézilabda-válogatott rendelkezésére. A helyzet nem érte váratlanul Németh András szövetségi kapitányt, akit Görbicz már hónapokkal ezelőtt tájékoztatott a terveiről és az örömhírről is.

„Természetes, hogy a pályáról nagyon fog hiányozni, elvégre amit ő tud, azt a világon senki sem tudja utána csinálni, de azért nem hagy el minket. Az Eb alatt velünk lesz, a válogatottal él majd, mindenben segíti a munkánkat” – mondta Németh András a Nemzeti Sportnak.


Fotó: MTI

A kapitány elárulta, a szakmai koncepció nem változik, viszont azok az egyedi, különleges megoldások hiányoznak majd, amelyekre Görbicz képes. Így a keret más tagjainak kell majd extrát adniuk a csapatnak. Arra a kérdésre, hogy ki szerepelhet majd Görbicz helyén a magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon, Németh azt felelte, hogy egyrészt Szucsánszki Zita, valamint Kovacsics Anikó, a fiatal és tehetséges Tóth Gabriella, illetve a Németországban légióskodó Temes Bernadett oldhatja meg a feladatokat.

„November 5-én kell leadnom a végleges, 28-as bő Európa-bajnoki keretet, úgyhogy november 4-én tartunk egy stábértekezletet, amelyen minden nyitott kérdést végigbeszélünk – az irányítókét is. De addig még rengeteget gondolkodom, és megnézek néhány mérkőzést is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik