Sport

Talant Dujshebaev más, mint Mocsai Lajos

Mikler Roland, a kézilabda-válogatott kapusa szerint az új szövetségi kapitány játékstílusa azoknak kedvez, akik spanyolos rendszerben edződnek.

Szerdán megkezdi szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban a magyar kézilabda-válogatott. A mieink Portugáliával csapnak majd össze Miskolcon és telt ház előtt, mivel a jegyeket gyorsan elkapkodták.

A magyar együttes lemaradt a katari világbajnokságról, így egyetlen esélye van kijutni a 2016-os riói olimpiára: kiemelkedő teljesítményt kell nyújtani hozzá a 2016-os lengyelországi Európa-bajnokságon. Odáig azonban még el kell jutni, ennek első állomása a portugálok elleni csörte. Ezen az összecsapáson debütál a magyar kispadon Talant Dujshebaev, a nemrégiben kinevezett szövetségi kapitány.


Fotó: MTI

„Más elképzelésben, más rendszerben dolgozik, más a mentalitása. Dujshebaev a spanyol stílust képviseli, és ezt is hozta be a válogatottba. Az ő konkrét elképzeléseit, variációit tanítja meg a csapatnak. Ez a játékmód azoknak a játékosoknak könnyebb, akik spanyolos rendszerben edződnek nap, mint nap. Elsősorban a Veszprém és a Szeged játékosaira gondolok. Azok a csapattagok, akik nem ebben a felfogásban edzenek, nekik pedig mi tudunk sokat segíteni” – mondta a Népszavának Mikler Roland arra a kérdésre válaszolva, hogy az első tapasztalatok alapján mennyivel másabb a kirgiz-spanyol szakember, mint elődje, Mocsai Lajos.

„Tudjuk, hogy nagyon kevés esélyünk van kijutni az olimpiára, de nem lehetetlen. Az első lépcsőfok a portugálok legyőzése, utána az ukránok ellen is diadalmaskodnunk kell, és szépen fokozatosan lépcsőfokonként haladni a végső célunk, Rió felé” – folytatta Mikler, aki szerint hiányozni fognak a sérült kulcsjátékosok, Nagy László, Harsányi Gergely és Lékai Máté, de mivel új a rendszer, így a kapitány azokra a kerettagokra épít, akik rendelkezésre állnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik