Sport

Szoros győzelem a címvédőtől, elhasalt a Lakers

A San Antonio Spurs mindössze egy ponttal győzte le a Dallas Mavericks csapatát az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). Kobe Bryant újra játszott a Los Angeles Lakersben, de így is kikapott az együttese.

Magyar idő szerint szerda hajnalban ünnepre készültek San Antonióban. Előbb egy videóösszeállításban elevenítették fel az előző, bajnoki címmel zárult szezont – Samuel L. Jackson volt a narrátor –, majd átadták a győztes csapat tagjainak a bajnoki gyűrűket. Ezt követően már „csak” le kellett győzni a Dallas Maverickset ahhoz, hogy tökéletes legyen az este.

Az lett végül, de nem volt ez olyan egyszerű. A rivális dallasiak jócskán megnehezítették ellenfelük dolgát, a félidőben például még nyolc ponttal vezettek és ugyan fordított a Spurs, a Mavericks Dirk Nowitzki sikeres tempója után a vezetést is megszerezte 1:28-cal a vége előtt. A következő támadás végén Tony Parker triplája landolt a gyűrűben és mivel több kosár nem esett, a San Antonio 101-100-ra megnyerte a meccset.


Tony Parker triplája győzelmet ért csapatának
Fotó: Europress Fotóügynökség 

A Los Angeles szezonja rémálomszerűen indult. Az egy dolog, hogy a csapat kikapott 108-90-re a Houston Rocketstől annak ellenére is, hogy Kobe Bryant visszatért a pályára – a veterán játékos 19 ponttal jelentkezett, igaz 17 mezőnykísérletéből csak hat volt jó. Az azonban megrázta a csapatot, hogy az újonc Julius Randle-t hordágyon kellett levinni a pályáról, miután eltörte a lábát… A meccset egyébként egy kis szóváltás is színesítette, Bryant és korábbi csapattársa, a már a Houstont erősítő Dwight Howard kezdett verbális csatába, aminek egy-egy technikai lett a vége.

Anthony Davis, a New Orleans Pelicans centere szenzációs formában kezdte a szezont, 26 ponttal és 17 lepattanóval (ebből kilenc támadó!) segítette győzelemhez övéit az Orlando Magic ellen.

Eredmények – NBA, alapszakasz

San Antonio Spurs-Dallas Mavericks 101-100
New Orleans Pelicans-Orlando Magic 101-84
Los Angeles Lakers-Houston Rockets 90-108

Videó – A San Antonio győzelme:

Videó – Kobe Bryant és Dwight Howard összevesztek:

Videó – Eltört Julius Randle lába:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik