Sport

Talant Dujshebaev ismerkedési estet tartott

talant dujshebaev (talant dujshebaev)
talant dujshebaev (talant dujshebaev)

Vasárnap este Miskolcon találkozott először az új szövetségi kapitány az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar férfi kézilabda-válogatottal és sebesen "csékát" választottak.

A szövetség hétfői tájékoztatása szerint a nemzeti együttes hétfőtől napi két edzéssel készül a szerdai, Portugália elleni és a vasárnap Kijevben sorra kerülő Ukrajna elleni meccsekre. 

A hónap elején kinevezett Dujshebaev elmondta, óriási megtiszteltetésnek érzi, hogy megbízást kapott, és biztos benne, hogy minden játékos büszke rá, hogy Magyarországot képviselheti.  “A magyar válogatott az elmúlt években számos jó eredményt elért, és a következőkben is a cél a mindenkori versenyeken a lehető legjobb helyezés megszerzése, a közös erőfeszítések pedig egy érmes helyezésben csúcsosodhatnak ki” – hangsúlyozta a szakvezető.

“Bármilyen nehéz is, meg kell próbálnunk kijutni a riói olimpiára, annak ellenére, hogy a januári világbajnokságon nem vehet részt a csapat. Január végéig a cél a két Eb-selejtező sikeres megvívása, ezen kívül a hangsúly néhány felkészülési mérkőzés lejátszásán és az edzéseken lesz.”

A spanyol-orosz Dujshebaev egyik feladata, hogy kivezesse a csapatot a 2016-os lengyelországi Eb-re, mert így maradna esély a riói olimpiai szereplés kiharcolására. A csoport tagja még Oroszország. A kvartettekből az első két helyezett vehet részt az Eb-n, és ott lehet még a hét selejtezőcsoport legjobb csoportharmadikja is.    

A vasárnapi találkozón a 18-as keret tagjain kívül részt vett az ezúttal sérülés miatt hiányzó Nagy László, Harsányi Gergely és Lékai Máté is. A válogatott csapatkapitányává Nagy Lászlót választották, helyettese Ilyés Ferenc lett, így a portugálok és az ukránok ellen ő viseli a karszalagot.

A magyar válogatott 18 fős magyar kerete:

kapusok: Mikler Roland (MKB-MVM Veszprém), Székely Márton (Balatonfüred)
jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB-MVM Veszprém), Pásztor Ákos (Grundfos-Tatabánya)
jobbátlövők: Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Ancsin Gábor (MOL-Pick Szeged)
irányítók: Császár Gábor (PSG, francia), Szöllősi Balázs (Balatonfüred)
beállók: Zubai Szabolcs (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (MKB-MVM Veszprém), Bánhidi Bence (Balatonfüred), Szöllősi Szabolcs (Csurgó)
balátlövők: Ilyés Ferenc (MOL-Pick Szeged), Zdolik Bence (Balatonfüred), Bodó Richárd (Grundfos-Tatabánya), Nagy Kornél (Dunkerque, francia)
balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB-MVM Veszprém), Varsandán Milán (B.Braun Gyöngyös)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik