Sport

A Szolnok leiskolázta a Szegedet

A férfivízilabda ob I negyedik fordulójának szombati nyitómérkőzésén a Szolnok 12 gólos verést mért ellenfelére.

Az elmúlt szezon ezüst- és bronzérmesének új idénybeli első bajnoki találkozóján csak a nagyszünetig volt kérdéses, hogy visszavág-e a Szolnok a Magyar Kupa tavalyi döntőjében elszenvedett vereségért – írja az MTI.

Az ob I 2014/15-ös pontvadászatára meggyengült csongrádiak – noha a vezetést még ők szerezték meg – az ugyanakkor tovább erősödött házigazdákkal szemben már az első negyedben háromgólos hátrányba kerültek a Vízilabda Aréna nézőinek örömére. A folytatásban azonban még vissza tudtak kapaszkodni a vendégek, akik a második nyolc perc megnyerésével kétgólosra szűkítették a hátrányukat.


Tóth Márton és Kiss Csaba harca a labdáért
Fotó: MTI 

A harmadik játékrészben aztán a Szolnok gyorsan dűlőre vitte a dolgot, s a végül négyszer is eredményes csapatkapitány, az olimpiai és világbajnok Varga Dániel vezérletével egy 7-0-s “szakaszgyőzelemmel” el is döntötték a rangadó kimenetelét. Az ifjabbik Varga, a szintén ötkarikás aranyérmes és vb-első Dénes, továbbá az olimpiai bajnok center, Kis Gábor két-két találattal segítették együttesüket, míg az Olaszországból hazatért kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok Madaras Norbert három góllal vette ki a részét a váratlanul nagy különbségű diadalból.

A szegedieknél a Vasastól érkezett fiatal Manhercz Ádám jeleskedett, aki három gólig jutott.

A súlyos vereségért az új idény hazai kupasorozatának hajrájában próbálhat meg visszavágni a címvédő, de felettébb szerények a kilátásai arra, hogy a negyeddöntő oda-visszavágós párharcát sikerrel vívja meg a bajnokságban százszázalékos teljesítménnyel vezető Szolnokkal szemben.

Eredmény – E.ON ob I, 4. forduló 

Szolnoki Dózsa-Közgép – Tiszavirág-Szeged-Diapolo 19-7 (4-1, 3-4, 7-0, 5-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik