Sport

Hihetetlen magyar siker tollaslabdában

Gebhard Tamás (gebhard tamás, )
Gebhard Tamás (gebhard tamás, )

Amióta magyar a magyar tollaslabda létezik (1960-as évek) soha egyetlen magyarnak semmilyen kategóriában nem sikerült még a legjobb négy közé kerülés sem az Európa-bajnokságokon. Portugáliában három aranyat nyertünk!

Egyedülálló sikert ért el két magyar tollaslabdázó a portugáliai Caldas da Rainha-ban 2014. szeptember 21-27 között a több mint 800 versenyző indulásával megrendezett Senior Tollaslabda Európa Bajnokságon.

A nők 40+ kategóriájában Gondáné Fórián Csilla, a férfiak 45+ kategóriájában Gebhard Tamás, valamint kettőjük vegyespárosa a 40+ kategóriában aranyérmet szerzett! Eddig nem dúskált a magyar tollaslabda sport az Európa Bajnoki helyezésekben, speciel négy közt soha, senki, semelyik kategóriában nem végzett, ehhez képest most itt ez a három arany.

 
Gebhard Tamás a dobogó legfelső fokán
Forrás: facebook 

„Elég korán kezdtem el tollaslabdázni és 18 éves koromra már felnőtt Magyar Bajnok voltam, azonban 22 évesen abbahagytam a versenyzést és a sportolást is, mert nem éreztem magam mögött olyan támogatást ami megfelelő perspektívát adott volna az életemnek, pedig a barcelonai olimpia már testközelben volt. Az elmúlt néhány évben 20 év kihagyás után éreztem azt, hogy most mindent alá tudnék rendelni a sportnak és 2011-ben el is kezdtem rendszeresen edzeni. Fiatalkori álom hajtott előre, és most, hogy Európa Bajnok lettem úgy érzem, hogy kárpótoltam magam a fiatalkori elszalasztott lehetőségekért. roppant büszke vagyok arra, hogy a verseny megnyerése után szinten minden európai „tollashatalom” dánok, angolok, svédek, németek, oroszok kivétel nélkül gratuláltak nekünk, hiszen alig volt olyan versenyszám ezen az EB-n amit ne dán, angol, német vagy orosz nyerjen” – nyilatkozta Gebhard Tamás.

Jövőre világbajnokság Svédországban, Helsinborgban. Ott már a sportág egyeduralkodói a távol-keleti országok képviselői is jelen lesznek, de látva a két magyar szenior elhivatottságát, meglehet vb-n is sikerül a kisebbfajta csoda.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik