Sport

1-6-ról felállt, mégis kikapott a címvédő Eger

A címvédő Egerre egygólos vereséget mért a legutóbbi ob I-es idényben ezüstérmes Szolnok a honi férfi vízilabda-bajnokság szerdai mérkőzésén, amelyet a Tisza-partiak hétvégi Bajnokok Ligája-kötelezettsége miatt halasztottak mostanra.

Villámrajtot vett a vendégcsapat: egy perc elteltével a légiós Zivko Gocic, a szerb világ- és Európa-bajnok jóvoltából már vezetett, újabb egy perc elteltével a csapatkapitány, olimpiai és világbajnok Varga Dániel emberelőnyös találatával megduplázódott az előnye, a kétszeres ötkarikás aranyérmes és kétszeres világbajnok Madaras Norbert akciógóljával pedig 3-0-ra húzott el a Szolnok.

A második negyedben sokáig nem esett gól, majd a nagyszünet előtt az olimpiai bajnok Kis Gábor centerezett hatásosan, igaz, az ő találatára már válasz is érkezett a hazaiak részéről a szerb válogatottal kontinenselső Milos Cuk révén (1-4).  Milan Aleksic, a Szolnok egy további vb- és Eb-aranyérmes szerbje azonban büntetőből 5-1-re módosította az állást.

 Fotó: MTI

A második félidőt a már olimpiát és világbajnokságot is nyertek listáját gyarapító Varga Dénes és a szintén ötméteresből eredményes Cuk gólváltása vezette fel (2-6), majd egy újabb szerb “vendégmunkás”, a balkezes Boris Vapenski hozta közelebb az Egert (3-6). Azután a túloldalon egy újabb szerb világ- és Európa-bajnok, Stefan Mitrovic villant, amire a hazaiak ifjú vb-aranyérmes centere, Bedő Krisztián felelt (4-7).

A befejező negyed Vapenski akciógóljával indult (5-7), majd Varga Dániel és Cuk talált be büntetőből (6-8).  Lőrincz Bálint emberelőnyös góljával 7-8-ra zárkózott fel az Eger, igaz, ekkor a Szolnok már a négyperces büntetést kapott Gocic és a cserével kiállított világbajnok kapus, Nagy Viktor nélkül játszott. A módfelett izgalmas hajrában a triplázó Vapenski révén 8-8-nál utolérte a vendégcsapatot az Eger, másfél perccel a vége előtt pedig Aleksic gólja után a világbajnok Szivós Márton módosított 9-9-re. Ám nem maradt döntetlen a honi pólós csúcsrangadó: 19 másodperccel a  dudaszó előtt a duplázó Mitrovic emberelőnyből megszerezte a Szolnok győztes gólját (9-10).

A Híd-OSC-Újbuda jó második félideji játékával nyert a Ferencváros otthonában, így továbbra is százszázalékos.

Eredmény – E.ON férfi ob I., 3. forduló:

ZF-Eger – Szolnoki Dózsa-Közgép 9-10 (0-3, 1-2, 3-2, 5-3)
FTC – A Híd-OSC-Újbuda 7-13 (2-3, 3-1, 1-5, 1-4) 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik