Sport

Újabb nagyszabású sportberuházás kapott zöld utat

eyof (eyof, hugoo, borkai zsolt)
eyof (eyof, hugoo, borkai zsolt)

Jövő nyáron kezdődhet az új győri multifunkcionális sportközpont építése - hangzott el a győztes tervpályázatot bemutató keddi sajtótájékoztatón.

Simon Csaba, az előkészületeket összefogó Győr projekt Kft. ügyvezetője az MTI érdeklődésére elmondta: a kivitelezési tervek engedélyeztetése és a közbeszerzési pályázat lezárulta után jövő júliusra tervezik a mintegy ötmilliárd forintból megvalósuló létesítmény első kapavágását. 

Hozzátette: az átadás 2016-17 fordulóján lehet, s így a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) előtt megrendezhetik a sportközpontban a tesztversenyeket.  

Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az eseményen kiemelte: az ötvenméteres uszoda és a multifunkcionális csarnok után újabb, a 2017-es sporteseményt szolgáló létesítmény építése kezdődik meg, “kismértékben önkormányzati forrásokból”, míg a létesítményhez közvetlenül nem kapcsolódó beruházások költségeit a város állja majd.

Az eseményen elhangzott: a tervezők “egyszerű, letisztult dobozokkal” oldották meg a feladatot, a környezetbarát működtetés érdekében méretes homlokzati napelem-parkot és modern szigetelési rendszert adva az egykori Dózsa-pálya helyére kerülő épületnek.

A sportcentrumban másfél ezer néző befogadására alkalmas atlétikai központ, az EYOF idején nyitott, de később befedhető teniszpálya, valamint a dzsúdó mellett a birkózók és a súlyemelők kiszolgálására is alkalmas tér és szertorna-csarnok kap helyet.

Az EYOF az olimpia és az ifjúsági olimpia után az ötkarikás mozgalom harmadik számú világversenye. A győri fesztiválra 2017. július 22. és 29. között kerül sor várhatóan 3000, 14 és 18 év közötti résztvevővel. 

Jozef Liba, az Európai Olimpiai Bizottság EYOF-bizottságának tagja, a testület szemlebizottságának vezetője augusztus végén Győrben arról beszélt újságíróknak: pozitív meglepetést okozott a rendezvény előkészületeinek állása. Mint akkor elmondta: vannak még nyitott kérdések a munka során, elsősorban a sportolók, az őket kísérő stábok és a vendégek elhelyezésének terén, ezek megoldásához a város uniós források bevonását tervezi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik