Sport

Olimpiai bajnok a női vízilabda-válogatott mellett

Merész András szövetségi kapitány Märcz Tamást kérte fel másodedzőnek. Ő ezt a megbízást elfogadta.

A női pólóválogatott a tavalyi barcelonai világbajnokságon és az idei budapesti Európa-bajnokságon egyaránt bronzérmet szerzett (folytatva a sorozatot, hiszen 2012-ben is harmadik lett az Eb-n, az olimpián az 5. hely jutott). 

Merész András szövetségi kapitány az ősz elején jelezte, változik a szakmai stáb, távozik mellőle Kelemen Attila másodedző, aki ezentúl csak az Eger együttesét dirigálja, s egyébként Klink Zoltán erőnléti edzővel is elváltak útjaik.

Egészen keddig kérdéses volt, kié lesz a másoedzői poszt, nos, végül a kapitány a BVSC férficsapatának olimpiai bajnok trénerét, Märcz Tamást kérte fel, ezt a szövetségi weboldalán, a waterpolo.hu oldalon jelentették be.

“Több oka van annak, hogy őt választottam, egyrészt az, hogy több szempontból is szeretnék egy friss arcot a stábban látni. Személye megkérdőjelezhetetlen, játékosként olimpiai bajnoki címig jutott. Általában is fontos, a női vízilabdázók számára pedig különösen, hogy felnézhessenek az edzőre, azt biztosan állítom, hogy rá felnézhetnek majd a lányok. 

Az utóbbi időben figyeltem a fiatalabb, mármint nálam fiatalabb, edzőkollégák tevékenységét, és örömmel láttam, hogy sok értékes szakember dolgozik a magyar vízilabdában. Közülük hozzám a Tamás által fémjelzett szemlélet és munka igen közel áll, s azzal, hogy őt kértem fel, szeretnék én magam is új impulzusokat kapni” – modta Merész András a döntése hátteréről.



Märcz Tamás lett a válogatott másodedzője

Fotó: Sport24 

A kiválasztott így nyilatkozott:

“Nem számítottam rá, mert úgy láttam, hogy egy felkészült szakmai stáb dolgozott a válogatott mellett, amely eredményes is volt. Persze, nagyon örültem Bandi megkeresésének, az első telefonja után nagyjából sejtettem, hogy miért keres. Nyilvánvaló, hogy aki elvállal egy ilyen feladatot, az feláldoz a szabadidejéből, a nyárból, a családdal töltött időből. Három-négy nap gondolkodási idő után vállaltam el a feladatot.

Megpróbálok olyan észrevételeket tenni, amit esetleg ő belülről már automatizmusnak gondol, de szerintem átgondolásra érdemes. Személyesen nem, de személy szerint ismerem a játékosokat, és talán ez lehet az egyik célravezető körülmény: én egy kicsit külsős vagyok, nem leszek elfogult akaratlanul sem a játékosokkal. Ez előnyt jelenthet” – fogalmazott Märcz Tamás.

A válogatott új erőnléti edzője Ágó Renáta lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik