Sport

Nagy László kimaradt Dujshebaev keretéből

Nagy László és Lékai Máté nélkül kezdünk az első két EB-selejtezőn. Talant Dujsebajev szövetségi kapitány Tatait és Vadkertit sem hívta be.

Október 29-én Portugália ellen kezdi meg a magyar válogatott az Európa-bajnoki selejtezőket. A frissen kinevezett Talant Dujshebaev erre a két találkozóra már szűkítette a névsort.

 

 Talant Dujsebajev először hirdetett keretet
Fotó: MTI

Vadkerti és Nagy sérülés maradt ki a 18-as keretből, míg a kapuban Tatai helyett a Balatonfüred hálóőre, Székely Márton bizonyíthat Mikler mellett.

A magyar csapat előbb a luzitánok ellen lép pályára október 29-én Miskolcon, majd november 2-én Kijevben az ukránokkal meccselünk.

Az első találkozón debütál a magyar kispadon a spanyol-orosz Dujshebaev, akinek egyik feladata, hogy kivezesse a csapatot a 2016-os lengyelországi Eb-re, mert így maradna esély a riói olimpiai szereplés kiharcolására.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Mikler Roland (MKB-MVM Veszprém), Székely Márton (Balatonfüred)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB-MVM Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos-Tatabánya)
Jobbátlövők: Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Ancsin Gábor (MOL Pick Szeged)
Irányítók: Császár Gábor (PSG Handball – francia), Szöllősi Balázs (Balatonfüred)
Beállók: Zubai Szabolcs (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (MKB-MVM Veszprém), Bánhidi Bence (Balatonfüred), Szöllősi Szabolcs (Csurgó)
Balátlövők: Ilyés Ferenc (MOL-Pick Szeged), Zdolik Bence (Balatonfüred), Bodó Richárd (Grundfos Tatabánya), Nagy Kornél (Dunkerque – francia)
Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB-MVM Veszprém), Varsandán Milán (B.Braun Gyöngyös)

2014. október 29., 20.30, Miskolc:Magyarország–Portugália
2014. november 2., 17.00, Kijev: Ukrajna–Magyarország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik