Sport

1 millió dollárt keresett eddig Babos Tímea

A világranglista 114. helyén álló teniszezőnő még csak 21 éves, de a napokban átlépte az első álomhatárt.

Az a jó a teniszben, hogy egyértelmű sport minden tekintetben. Itt a szubjektivitásnak nem sok szerep jut, az nyeri a pontot, aki így, vagy úgy, de egyszer többször üti át az ellenfél térfelére a labdát. Itt a fizetésekkel, meg a nyereményekkel sem sumákolnak. A férfi (ATP) és a női (WTA) világszervezet is napra kész és centre pontos kimutatást közöl mindenkiről honlapján.

 

Babos Tímea WTA-profilján például az látszik, hogy egyéni világranglistán 114., párosban 18. teniszezőnő a hétvégén átlépte az egymillió dolláros álomhatárt, már ami a profi pályafutása eddigi pénzdíjait illeti.

Egy, még 2012-ban írt cikkünkben pont Babos okán fejtegettük, vajon mennyibe is kerül egy nemzetközi élvonalba vágyó teniszező felnevelése Magyarországon. Nem világsztáré, csak egy TOP100-asé mondjuk.

“Forintban kifejezve még 100 milliónál is nagyobb a befektetés, amely a mostani sikerekig vezetett. Timi tizenkét évesen már rendszeresen indult tornákon, de csak 19 esztendősen voltak az első pénzdíjas versenyei. Állni kell az edzők, a kisegítő személyzet, az utazás költségeit. Évente negyvenmillió forintot fordítunk a sportra. És akkor még nem beszéltünk a kockázati tényezőről. Mert hiába költ valaki egy játékosra, nem garantált az eredmény, az sem kizárt, hogy egy sérülés miatt fel kell adnia a pályafutását”- mesélte a BLIKK kérdésére Babos Csaba, aki amellett, hogy Tímea édesapja, kezdetben edzője, menedzsere is volt egyben..

Babos egészen pontosan 1 000 691 dollárt teniszezett eddig össze. A kezdeti sok-sok befektetett munka és pénz idén térült meg igazán, mert csak 2014-ben 451,458 dollár nyereménynél jár. Ebből az összegből a szervezők egyből levonják a harmincszázalékos adót, és a maradékból finanszírozzák a további költségeket. A maradék maradéka marad nekik. A 21 éves teniszező pályafutása alatt eddig egyesben egy, párosban hét WTA tornát nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik