Sport

Kivégezte olasz ellenfelét a Dózsa

Javított a Szolnok a férfi vízilabda Bajnokok Ligája második selejtezőkörében: a Tisza-parti alakulat a szerbiai Kragujevácon a vendéglátók csapatától pénteken elszenvedett 12-10-es vereség után szombaton fölényesen, tíz góllal nyert az olasz Posillipo ellen.

A legutóbbi magyar bajnokság ezüstérmes csapata második fellépésén a vártnál is magabiztosabb győzelmet aratott itáliai riválisa ellen. Amint azt Mohi Zoltán klubelnök a helyszínről az MTI-nek elmondta, a jó védekezés volt a döntő, amihez kiváló alapot adott a kapus, Nagy Viktor teljesítménye.

Varga Dániel
  Fotó: vlv.hu 

“Amellett, hogy ő nagyszerűen védett, a csapat egésze fegyelmezetten, motiváltan és kellő összpontosítással játszott” – összegzett a szolnoki sportvezető, aki megemlítette, hogy a nagy gólkülönbség kialakulásában szerepe volt annak is, hogy brutalitásért az olaszok egyik játékosát négyperces kiállítással büntették a bírók.

Vasárnap 10 órától a négyes leggyengébb csapata, a török Isztambul ellen zárja szereplését a Szolnok, győzelem esetén biztosan továbbjut a kvartettből, amelyből az első kettő folytathatja a BL harmadik selejtezőkörében.

Eredmény – Férfi vízilabda BL:

F csoport:
Szolnoki Dózsa-Közgép – Posillipo (olasz) 14-4 (2-0, 3-1, 4-2, 5-1)
a szolnoki góldobók: Varga Dániel, Mitrovic 3-3, Vámos, Kis, Mezei 2-2, Varga Dénes, Aleksic 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik