Sport

A semmiből nőtt ki egy pólós fellegvár Budapesten

Az OSC egy csapásra élcsapat lett, annak minden előnyével. Beindult a gépezet Újbudán.



Az OSC új dimenzióba lépett

Fotó: Sport24 

 Szűk fél év alatt hazánk egyik legjobb és legértékesebb vízilabdacsapata lett az OSC. Egészen pontosan az A Híd-OSC-Újbuda.

S itt el is árultuk, mi az oka annak, hogy a tavaly a bajnokság 12. helyén záró, a lelátón jobbára a barátnőkből és rokonokból, meg az utánpótlás-játékosokból álló “nézőközönséggel” bíró csapat hirtelen felvirágzott.

A névadó szponzor, a csapat új mecénása ennek a fő letéteményese. Ez nem más, mint a 11. kerületben (itt székel már egy ideje az OSC) igen sok megbízást kapó A Híd cégcsoport.

Ismerős a név, évekig a szegedi pólósokat támogatták, most viszont még tavasszal bejelentették, távoznak a Tisza partjáról. Erről már írtunk, ahogyan a bombacsapatot bemutató nyár eleji sajtótájékoztatóról is.

S azóta minden szépen kialakult.

Mi az, ami adott egy sikertörténethez? Minden.

Klasszis játékosok: a válogatott alapemberének számító Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Bátori Bence hármas, a szintén kerettag Kovács Gábor és Salamon Ferenc, az Universiade-győztes kapus, Bisztritsányi Dávid, a szintén ott járt Juhász Zsolt és Hegedüs Gábor, a montenegrói válogatott, a Vasastól érkező Drasko Brguljan, az új-zélandi centeróriás Joseph Kayes, az Egerből (innen hatan jöttek) érkező Kevin Graham.



Vincze Balázs és Decker Ádám

Fotó: Sport24 

Egy nagyszerű edző, a Szegeddel sorozatban kupákat és bajnoki bronzérmeket nyerő Vincze Balázs.

Egy hangulatos uszoda.

Pénz.

Marketing, amely kezd beindulni, s aminek megvan az eredménye is. Az első bajnokin, a Honvéd ellen telt ház Volt (igaz, ingyenes volt a belépés), a BL-selejtező első meccsén pénteken is nagyon sokan voltak kint a tévéközvetítés ellenére.



Elindult a nagyüzem

Fotó: Sport24 

A csapat a játékosok és a vezetőedző miatt szimpatikus elsősorban, mi más is érdekelné az átlag sportrajongót.

Ezért mennek ki az uszodába, nem a háttér miatt.

S mindezt a vízilabda egyik fővárosában tehetik meg.

S miért is ne tennék?

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik