Sport

Michelisz előzött az összetettben

A magyar versenyzőnek mozgalmas vasárnapja volt a túraautó-világbajnokság kínai állomásán.

Michelisz Norbert szombaton a negyedik helyet kaparintotta meg a sanghaji időmérőn, így az első futamon ebből a pozícióból várhatta a rajtot. A Zengő Motorsport versenyzője sokáig a negyedik helyen haladt, azonban jött Sebastian Loeb és beelőzte honfitársunkat, így Micheliszt az ötödikként intették le – ő volt a legjobb nem citröenes.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A fordított rajtrács, na meg Tom Chilton távolmaradása miatt Michelisz Norbert a hatodik helyről vágott neki a második futamnak, ám többen is elhúztak mellette, így hamar a nyolcadik pozícióban találta magát. Innen kezdte el felküzdeni magát, Loeb ráadásul besegített neki azzal, hogy kiütötte Yvan Müllert, Tarquininek technikai gondjai voltak, Hugo Valente pedig hibázott, így Michelisz ripsz-ropsz az ötödik lett és meg is őrizte ezt a helyet a végéig. A második futamon a Honda első futamgyőzelmét aratta a szezonban, Mehdi Bennanié az érdem.

Később Loeböt kizárták a versenyből, így Michelisz egyet előre lépett és negyedikkét zárt.

Mivel Müller kiesett a második futamon, José María López tovább növelte előnyét az összetettben. A riválisnak már csak matematikai esélye van, de csak halvány. Michelisz Norbert feljött az ötödik helyre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik