Sport

Legyőzték Ausztriát a női kézisek

A második félidei eredményes játékának köszönhetően nyerte meg magabiztosan a Provident Kupa nyitómeccsét a női kézilabda-válogatott.


Bulath Anita 8 góllal zárta a meccset
Fotók: MKSZ

A háromnapos torna első mérkőzését Ausztria ellen vívta meg Németh András csapata, a mieink tartalékosan álltak ki a szigetszentmiklósi összecsapáson, a többi közt Görbicz, Tomori és Herr is pihenőt kapott a kapitánytól. Az osztrákok kezdték jobban a meccset, de nem kellett sokat várni arra, hogy Bulath vezérletével fordítsunk, majd már öt góllal is vezettünk, ebből pedig három maradt meg a szünetig (15-12).

Az első félidő érdekessége, hogy mivel a rivális sokszor támadt úgy, hogy a hálóőrt is mezőnyjátékosra cserélte, így a mieink kezdőkapusa, Bíró Blanka is betalált.

A második harminc perc kezdetén ellépett ellenfelétől a házigazda magyar együttes, amihez Kiss Éva jó kapusteljesítménye is nagyban hozzájárult. A végén már kísérletezésre is maradt idő és így is meglett a 36-23-as győzelem.

A mieink szombaton Szlovákia ellen lépnek pályára, majd vasárnap Csehország következik a sorban.

Eredmény – Provident Kupa, 1. játéknap

Magyarország – Ausztria 36-23 (15-12)
magyar góldobók:
Bulath 8/3, Schatzl 4, Klivinyi 4, Planéta 3, Szucsánszki 3, Bognár-Bódi 3, Orbán 2, Tóth G. 2/1, Horváth B. 2, Mayer 2, Mészáros 1, Szekerczés 1, Bíró (kapus) 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik