Sport

Úgy tűnik kidobunk az ablakon egy szép magyar sikert

Szalontay Sándor bár döntős reményekkel utazhatna a pályakerékpáros Európa-bajnokságra, mégsem teheti. Mint mindig, most is minden a pénzen múlik.

Szalontay Sándor a hétvégén megdöntötte a 200 méteres repülőrajtos időfutam fedettpályás országos csúcsát, úgy hogy a vert mezőnyben hagyott egy korábbi világbajnokot is. Pályakerékpárban ritkán van ilyen magyar siker – úgy fényévente…

Ehhez képest bár mehetne, de nem tud a idei Európa-bajnokságra, amit fura mód a Karib-térségben, a Franciaországhoz tartozó Guadeloupe szigetén rendeznek meg. Az ok prózai, a magyar szövetségnek nincs pénze arra, hogy Szalontay legyen a 23 nemzet által nevezett 246 sportolója közül a 24. nemzet képviseletében a 247. kerekes – számol be a velo.hu.

 
Szalontai Sándor itt még a Milennáris betonteknőjében
Forrás: bikemag.hu 

Nyilván drága a repülőjegy, meg az ellátás, és arra sincs garancia, hogy Szalontay meg tudja ismételni a guadeloupe-i pálya nyitott, 400 méteres betonteknőjében a Svájcban, “patika körülmények” között elért remek eredményt. De. Böngészve a 2013-as Európa-bajnoki eredményeket kiderül, hogy Szalontay hétvégi magyar csúcsa ott a 8. helyhez és döntős szerepléshez lett volna elegendő. Úgy tűnik, kidobunk az ablakon egy ritka magyar sikerlehetőséget…

Tudni kell, Szalontay Svájcban él és készül. “Egy hónapja vagyok kint, jó pályán készülhetek, és edzésekről edzésekre fejlődtem. Amikor a Millenáris Velodromból, a “csodálatos” öltözőkből és azokból a körülményekből kiszabadulsz, emellett pedig van egy kis tehetséged is ez fog történni…” – nyilatkozta a kerekes bánatosan. 

A Milennáris felújításért, míg a magyar pályakerékpárosok és Szalontay egy kis támogatásért kiált!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik