Sport

A hajrában gálázott a Szolnok

A Szentes három negyedig szorongatta a bajnokaspiránst – nyert a Vasas, az Eger, a Fradi, a Debrecen és a Szeged is.

Az első forduló tökéletes bizonyítéka annak, amiről a szakemberek is beszéltek: parádés bajnokságnak nézünk elébe! Azt nem mondjuk, hogy nem lesznek előre borítékolható mérkőzések, de azt bátran állítjuk, ezeknek jóval kevesebb lesz a száma, mint korábban – írja a waterpolo.hu.

Ha az eredmény nézünk, hihetnénk, az alaposan megerősített Szolnoknak könnyű dolga volt Szentesen. Pedig nem! Nagyon nem! A remekül játszó Weszelovszky László vezérletével három negyeden keresztül partiban volt a házigazda, s ugyan egyszer sem vezetett, de végig ott loholt esélyesebb riválisa nyakán – három negyed után csak egyetlen góllal vezetett Cseh Sándor csapata (9–10)! A záró nyolc percre aztán felpörgött az előző bajnokság ezüstérmese: lőtt hetet, egyet sem kapott, mintegy jelezte, többre hivatott annál, mint azt megelőzően mutatott. Mindazonáltal mindenképpen ki kell emelni, hogy a Szentes teljesítménye egyértelműen pozitív szavakkal illethető.

Mint ahogy a KSI együttese is! Nehezen adta meg magát az esélyesebb Debrecen ellen, sőt: a nagyszünetben 6–2-re vezetek Horváth János tanítványai! A vendégek képesek voltak innen fordítani, más kérdés, mi van akkor, ha 6–6-nál, illetve 7–8-nál értékesíti ötméteresét a hazai alakulat…

Az egriek a kupában látott magabiztossággal gyűrték le idegenben a Kaposvárt, míg a Ferencváros végig vezetve, de egyáltalán nem könnyű mérkőzésen Katonás Gergő remeklésével múlta felül az MK-csoportjából első helyen továbbjutó BVSC együttesét.

Eredmények – Vízilabda ob I

KSI SE-Debreceni VSE 7-9 (2-1, 4-1, 0-3, 1-4)
legjobb góldobók: Kovács G. 2, illetve Kállay 3

PVSK-Mecsek-Fűszért – Tiszavirág-Szeged-Diapolo 7-11 (1-3, 2-3, 2-3, 2-2)
legjobb góldobók: Csacsovszky, Práczky, Kistamás, Czigány, De Blasio, Müller, Stojanovic 1-1, illetve Manhercz 3
 
UVSE-Hunguest Hotels – Vasas-Plaket 10-11 (4-4, 2-2, 2-3, 2-2)    
legjobb góldobók: Tóth Z. 3, illetve Bóbis 4

Ferencváros – BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 7-5 (4-1, 0-2, 2-1, 1-1)

Kaposvári VK – ZF-Eger 3-8 (0-3, 1-1, 1-2, 1-2)
legjobb góldobók: Vindisch, Ágner, Ronen 1-1, illetve Szivós 3

Valdor-Szentes – Szolnoki Dózsa-Közgép 9-17 (1-2, 3-5, 5-3, 0-7)
legjobb góldobók: Weszelovszky 4, illetve Mitrovic 4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik