Sport

Olimpiai kvótáért mehetnek a tornászlányok

A magyar női csapat a huszadik helyen végzett a tornászok nanningi világbajnokságán, így ott lehet a 2015-ös, olimpiai kvalifikációs vb-n.

A Makra Noémi, Böczögő Dorina, Csillag Tünde, Divéky Luca, Romhányi Eszter, Horváth Enikő összeállítású együttes vasárnap volt érdekelt, s akkor a 11. helyről várta a hétfői fellépőket, akik közül kilencen kerültek elé.
   
A huszadik hely azt jelenti, hogy a férfiak után a nők is csapattal lehetnek jelen 2015-ben a glasgow-i olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, amelyre a legjobb 24 együttes szerzett indulási jogot.


  Makra Noémi is sokat tett a sikerért
Fotó: MTI

A női csapat 207,278 ponttal zárt, ez lényegesen jobb annál, amennyit legutóbbi szereplésekor, a 2011-es tokiói vb-n szerzett, három éve ugyanis 203,654 ponttal végzett.
    
“Előre aláírtuk volna ezt az eredményt, nagyon örülök, hogy mindkét csapat ott lehet jövőre az olimpiai kvalifikációs vb-n – értékelt Magyar Zoltán, a hazai sportági szövetség elnöke. – Az együttesek jól szerepeltek, de mindkét csapatnál előfordultak rontások. Ha ezek nincsenek, akkor akár a 16-17. hely környékén is végezhettünk volna. Most már körvonalazódik, hogy a csapatok 16. körüli helyezése a 2015-ös vb-n nemcsak vágyálom, hanem realitás.” 

A magyarok közül már csak az olimpiai bajnok Berki Krisztián érdekelt a vb-n, aki szombaton a lólengés fináléjában szerepel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik