Sport

Cseh Laci edzőjét elhagyják a tanítványai

Kozma Dominik és Bernek Péter is hátat fordít Turi Györgynek és a Kőbánya SC-nek.

Milyen furcsa dolgokat produkál az élet. Miközben ezen a héten augusztus hónap legsikeresebb sportműhelye díjat vehette át a Kőbánya SC mesteredzője, Turi György, addig legeredményesebb tanítványa Cseh László után a leggyorsabb magyar úszó, Kozma Dominik és a hátas Bernek Péter is más szakmai úton szeretne tovább haladni.

“Különféle magyarázattal, vagy mellébeszélve olyan versenyzőink készülnek elhagyni Kőbányát, akikben 10-12 éves kemény munkánk van, és akiknek lehetőségeink szerint eddig mindent igyekeztünk megadni. A válogatott Bernek Péter a BVSC-ben folytatná, Kozma Dominik pedig állítólag az MTK-ban, valószínűleg abban reménykedve, hogy ott majd mindenki csak rájuk figyel, és talán a szakmai munka is magasabb színvonalú lesz. Sajnos rajtuk kívül mások is erős csábításnak vannak kitéve, én meg azt gondolom, hogy aki menni akar, az menjen” – nyilatkozta Turi György a Telekom Sporthír Szolgálatnak.

 
Közma Dominik azt reméli, ha csak rá figyelnek és személyre szabott speciális munkát kap, akkor világbajnok lehet
Fotó: MTI 

Kozma Dominik nem a pénzre, vagy a jobb feltételekre fogja a váltást. A Nemzeti Sport hasábjain döntését színtiszta szakmai indokkal magyarázta. “Nem szeretnék tovább olyan felkészülést csinálni, amelyben a vegyes úszás kapja a központi szerepet, hiszen kizárólag gyorson versenyzek. Személyre szabott edzéstervek szerint szeretnék készülni. Régóta vacillálok, és nem akarok a múltban gondolkodni, melyben voltak azért jócskán nézeteltérések. Volt, hogy Gyuri bácsinak volt igaza, volt, hogy nekem, ám mert ő az edző, nyilvánvalóan mindig neki…” – fogalmazott az augusztusi Európa-bajnokságon magyarként elsőként 49 másodpercen belüli százat úszó (48,76), ezzel óriási országos csúcsot felállító versenyző.

Cseh László tavasszal járt Amerikában, ahol a legnagyobb vetélytársa, Ryan Lochte új edzőjének, David Marshnak a meghívására vett részt közös edzőtáborozáson. Az ott alkalmazott módszerek közül néhányat beépített saját edzésprogramjába is és a jövőben, bár Turi írja az edzéstervet, de egyedül, saját feje után menve készül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik